|

Kırmızı ekran sorununa çözüm geliyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’lerde yaşanan kırmızı ekran sorununa yetkililerden açıklama geldi. Sorunun donanımsal olmadığını ifade eden bir Samsung yetkilisi, yakın zamanda yayınlanacak güncelleme ile birlikte sorunun çözüleceğini belirtti.

Yeni Şafak
14:52 - 22/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Galaxy S8'de yaşanan kırmızı ekran sorununun önümüzdeki hafta yayınlanması beklenen güncelleme ile düzeleceği ifade edildi.
Galaxy S8'de yaşanan kırmızı ekran sorununun önümüzdeki hafta yayınlanması beklenen güncelleme ile düzeleceği ifade edildi.

Bundan birkaç gün önce Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’lerde kırmızı ekran sorunu baş göstermeye başladı. Akıllara Note 7 skandalını getiren bu sorunun donanımsal olduğunun iddia edilmesi ile birlikte büyük tedirginlik yaşayan firma, cihazın sorununa ilişkin araştırmasını tamamladı ve sorunun yazılımdan kaynaklı olduğunu açıkladı.

Bir Samsung yetkilisi problemin bir güncelleme ile çözülebileceğini ifade etti ve kırmızıya dönük renk tonuna sahip Galaxy S8'lerin bir üretim hatası olmadığını açıkladı. Açıklamanın ardından çalışmalara başlayan Samsung cephesinden, güncelleme ise önümüzdeki hafta yayınlanması bekleniyor.


Yayınlanacak güncelleme ile birlikte cihazın renk dengesi düzenlenecek ve beyaz tonlar geri yüklenecek. Kullanıcılar güncelleme sonrası cihazlarının ekran renk dengesini manuel olarak kontrol edebilecekler.

Özellikle ekranı ile ön plana çıkan bir cihazın ekran tarafında sorun çıkması teknoloji devi açısından yeni bir skandalın daha doğuşu tetikler. Şayet yayınlanan güncelleme sonrasında ekran düzelmezse firma, sorunlu Galaxy S8'leri ücretsiz olarak değiştirecek.

#Samsung
#Kırmızı ekran
#Günceleme
#Galaxy S8
7 yıl önce