|

Kırmızı iPhone 7 satışa çıktı

Apple, merakla beklenen kırmızı renkli iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı resmen satışa sundu. Apple'ın resmi internet sitesinde Product RED ismiyle satılan telefonlar, iPhone tarihinin ilk kırmızı telefonu olma özelliği taşıyor.

Yeni Şafak
10:00 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:39 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Apple, satışan elde edilen gelirin bir bölümünün AIDS ile mücadelede kullanılacağını açıkladı.
Apple, satışan elde edilen gelirin bir bölümünün AIDS ile mücadelede kullanılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz ay iPhone 7'nin kırmızı renkli modelinin piyasaya çıkacağı söylentilerini duyurmuştuk. Apple sürpriz bir şekilde dün akşam saatlerinde kırmızı renkli iPhone 7'yi satışa çıkardı.



Esasen Apple'da bir gelişmenin yaşanacağı aşikardı. Zira gündüz saatlerinde Apple Store'un internet sitesine girmeye çalıştığımızda, erişim sorunun yaşandığını gördük. Bu durum genellikle, Apple bir yenilik yapacağı zaman meydana geliyor.



İlerleyen saatlerde Apple'ın internet sitesi kırmızı iPhone 7 sürprizi ile birlikte düzeldi. Birçok kişi tarafından beğeniyle karşılanan mat kırmızı renk, iPhone tarihinde ilk kez kullanılmasıyla da önem kazanıyor. Kırmızı iPhone 7'de telefonun arkası ve çerçevesi kırmızı renk iken, ön yüzü ise beyaz renkte.





Product RED imzasıyla satışa çıkan iPhone 7'nin fiyat listesi şu şekilde:



  • iPhone 7 128GB – 4.299 TL
  • iPhone 7 256GB – 4.799 TL
  • iPhone 7 Plus 128GB – 4.949 TL
  • iPhone 7 Plus 256GB – 5.449 TL

Gördüğümüz üzere kırmızı iPhone'lar özel renk olduğu için tıpkı jet siyahta olduğu gibi 32GB'lık modelde kullanılmamış. Onun dışında diğer renklerle arasında ekstra fiyat farkı bulunmuyor.





Ayrıca internet sitesinde telefonun hemen altında, kırmızı iPhone 7 satışından elde edilecek gelirin bir bölümüyle AIDS ile mücadele programlarına katkıda bulunulacağı ifade ediliyor:



  • Her satıştan elde edilen gelirin bir bölümü, HIV/AIDS ile mücadele programlarını desteklemek üzere The Global Fund'a katkıda bulunarak AIDS'siz bir nesil yetiştirilmesine yardımcı oluyor.






#Apple
#iPhone 7
#Kırmızı iPhone
#Product RED
7 yıl önce