|

Kontrolden kaçan sürücülere drone denetimi

Son dönemin en popüler teknolojik ürünlerinden biri olan drone, Jandarma ekipleri tarafından da kullanılmaya başlandı. Edirne Jandarma Komutanlığınca yollardaki kontrollerde drone ile denetim yapılıyor.

Yeni Şafak
10:16 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 10:17 - 17/02/2017 Cuma
Denetim drone'u, ekip aracının içindeki görevliler tarafından kontrol ediliyor.
Denetim drone'u, ekip aracının içindeki görevliler tarafından kontrol ediliyor.

Günümüzde drone teknolojisinin ulaştığı noktaları biliyoruz. Film çekimlerinde, canlı yayınlarda, paket servislerde ve daha pek çok işte kullanılan insansız hava araçları, her geçen gün popülerliğini artırıyor ve kullanım alanı genişliyor.



İşte bu gelişen teknolojiye Jandarma Komutanlığı da kayıtsız kalmadı. İlk olarak Edirne'de uygulanan sistemde Jandarma, yollardaki kontrolü drone ile sağlıyor.





Keşan Jandarma Komutanlığı ekipleri, yol denetimlerini Keşan-Malkara karayolu Yenimuhacir Kavşağı'nda sürdürüyor. Yasa dışı kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla bölgede sürdürülen denetimlerde kimlik kontrolü, şüpheli araçlarda ise arama yapılıyor.



Son dönemde jandarma ekipleri, Türkiye-Yunanistan sınırındaki Meriç Nehri kenarında kaçak denetiminde kullandığı drone'u yol denetimlerine de dahil etti.



Jandarmanın yol denetimini haber alarak ya da fark ederek denetim noktası yakınında tali yola sapan sürücüler drone gözetimiyle kontrol ediliyor.



#Drone
#Denetim
#Jandarma
7 yıl önce