|

Mercedes 1,2 lt'lik motorla geliyor

Alman otomotiv devi Mercedes, ekonomik ve az yakan motor teknolojilerini otomobillerine entegre edeceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada önümüzdeki yıllarda bazı yeni modellerinde 1,2 ve 1,4 litrelik motor seçenekleri sunulacağı belirtildi.

Yeni Şafak
10:52 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 11:07 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
1,2 ve 1,4 litrelik motor seçenekleri ilk kez A serisi modellerde karşımıza çıkacak.
1,2 ve 1,4 litrelik motor seçenekleri ilk kez A serisi modellerde karşımıza çıkacak.

Üst seviye otomobil dendiğinde ilk akla gelen birkaç markadan biri olan Mercedes, yeni nesil modellerini 1,2 ve 1,4 litrelik motor hacmi seçenekleriyle satışa sunacağını belirtti.

Yeni nesil
A serisi
ve
B serisi
modellerde kullanılacak olan motorlar, benzinli ve direkt enjeksiyon sistemine sahip olarak üretilecek ve M282 kod numarasıyla araçlardaki yerini alacak.
Dört silindir motorlarda kullanılacak ekonomik motor seçeneklerinde turbo desteği de beklenirken geçtiğimiz dönemde kullanılan 1,5 ve 1,6 litrelik motor seçeneklerinde olduğu gibi
Renault-Nissan
grubuyla ortaklaşa çalışılacak.

Segment olarak büyük modellerde kullanılmayacak olan yeni motor çeşitleri ilk kez 2018 yılında piyasaya çıkacak olan yeni nesil A serisi modelinde karşımıza çıkacak. 2018 yılında ilk kez görücüye çıkacak olan A sedan modelinde de kullanılacak olan motor seçenekleri CLA modeli ve B serisi modellerinde de karşımıza çıkacak.

#Mercedes
#1.2 litre
#Renault
#Nissan
#A serisi
7 yıl önce