|

Mercedes aracınız alev alabilir

Otomobil devi Mercedes, yılların tecrübesine rağmen ortaya çıkan sorun karşıda şaşkına uğradı. Söz konusu sorunu tespit eden yetkililer, araçlarını geri çağırmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
15:29 - 4/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:37 - 4/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mercedes yetkilileri 354 bin aracı geri çağırmaya hazırlanıyor.
Mercedes yetkilileri 354 bin aracı geri çağırmaya hazırlanıyor.

Alman otomotiv devi Mercedes, otomobillerinde yaşanan sorun karşısında başı ağrıyacak gibi görünüyor. Araçlarında yer alan sorunu tespit eden mühendisler, parça değişikliği yapmak için 354 bin araçlarını geri çağırmaya hazırlanıyor.



Mercedes'in yetkililerine göre sorun, aracın marş basmamasından kaynaklandığı belirtiliyor. Yani araç kullanıcısı marşa basma işlemini birkaç kere tekrar etmesine rağmen araın çalışmaması, aracın motor parçalarında erime veya alev alma gibi büyük tehlikeye yol açıyor. Buda Yüzlerce bin TL para vererek satın aldığınız aracın alev alması anlamına geliyor.




Motorda yaşanan sorunu tespit eden yetkililer, 354 bin aracını geri çağırarak bir an önce oluşan tehlikeyi ortadan kaldırmak istiyor.



2015-2017 yılları arasında üretilen CLA, E-Class, C Class modellerinin yanı sıra GLA ve GLC modellerine ait bazı SUV araçlarını da geri çağıracak olan Mercedes, müşterilerin gerekli yerlere parça değişimi için başvurması gerektiğini bildirdi.



#Mercedes
#CLA
#E-Class
#Marş sorunu
7 yıl önce
default-profile-img