|

Mercedes Benz’e soruşturma başlatıldı

Alman otomotiv devi Mercedes Benz’e emisyon skandalı kapsamında soruşturma başlatıldı. 23 savcı ve 230 polis ile yürütülen soruşturmada, Mercedes Benz'in Almanya'da bulunan 11 tesisi inceleniyor. Konuyla alakalı Mercedes Benz Türk A.Ş'den de açıklama geldi.

Yeni Şafak
09:27 - 24/05/2017 Çarşamba
Mercedes-Benz ana akıma hitap eden lüks ve konforlu otomobiller üretiyor.
Mercedes-Benz ana akıma hitap eden lüks ve konforlu otomobiller üretiyor.

Dünyanın en büyük otomotiv grubu olarak bilinen Volkswagen'in geçtiğimiz yıllarda emisyon skandalına karışması, şirketlere duyulan güveni sarsmıştı. VW'nin akabinde birçok otomotiv şirketine daha emisyon incelemesi kapsamında baskın yapılmıştı.

Bu kapsamda Alman otomotiv devi Mercedes Benz de hedefe alındı. Şirketin tesislerinde "emisyon skandalı" kapsamında soruşturma yürütülüyor. Polis ve savcılar Almaya’nın Saksonya ve Aşağı Saksonya, Baden-Württemberg, ve Berlin kentlerinde bulunan Mercedes'in 11 tesisinde soruşturma yürütüyor. Emisyon skandalı kapsamında yürütülen soruşturmaya 23 savcı ve 230 polis katıldı.

Konuyla alakalı Mercedes Benz Türk A.Ş’den de açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • "Stuttgart Savcılığı tarafından Mart 2017’de duyurulduğu üzere, dizel motora sahip binek otomobillerde egzoz gazı salınımının olası manipülasyonu iddiası ile ilgili Almanya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan Daimler AG tesislerinde araştırma başlatıldığı doğrudur. Konuyla ilgili ana şirketimiz Daimler AG, yetkililerle işbirliği içerisindedir. Bu süreçte Daimler AG, resmi merciler tarafından talep edilen tüm bilgileri yetkililere sağlamış olup; tesislerinde gerçekleşmesi muhtemel soruşturma bilgisine şirketin ilk 3 aylık ara faaliyet raporunda da yer vermiştir. Bu bilgilerin ötesinde devam eden ön soruşturma hakkında daha fazla açıklama yapamamaktayız. Anlayışınız için teşekkür ederiz."
#Mercedes Benz
#Emisyon
7 yıl önce