|

Mercedes sahiplerine biyolojik güvenlik özelliği eklendi

Yeni model Mercedes araçlarını uzaktan yönetebilme imkanı sağlayan Mercedes Me uygulamasına, son güncelleme ile parmak izi özelliği eklendi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, artık araçlarını güvenlik duvarı arkasından kolaylıkla yönetebilecekler.

Yeni Şafak
16:36 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:51 - 23/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Mercedes araç sahiplerinin araçlarını mobil cihazından kontrol etme imkanı sağlayan Mercedes Me uygulamasına, son güncelleme ile birlikte parmak izi özelliği eklendi.
Mercedes araç sahiplerinin araçlarını mobil cihazından kontrol etme imkanı sağlayan Mercedes Me uygulamasına, son güncelleme ile birlikte parmak izi özelliği eklendi.

Teknolojinin gelişi haliyle otomotiv dünyasına da bir bir yansımaya başladı. Özellikle aracı uzaktan kontrol etmenizi sağlayan sistemler işinizi kolaylaştırırken, aracınızı sizin için kişiselleştirilmesine ve hazır hale getirilmesine olanak sağlıyor.

Araç kullanıcılarına kolaylık sağlayan bu uygulamaların bir de bildiğiniz gibi riskleri bulunuyor. Uygulama üreticileri de bu açığı şifreleme özelliklerini kullanarak gidermeye çalışıyor.


Bu uygulamalardan biri olan ve Mercedes için düzenlenen Mercedes Me uygulaması, araç kullanıcılarına şifreleme yöntemi haricinde biyolojik güvenlik, yani parmak izi okuyucu seçeneğini en son yayınladığı güncelleme ile sundu. Bu güncelleme sayesinde aracınızı yönetebildiğiniz uygulamayı biyolojik güvenlik çerçevesine oturtan Mercedes Me, telefonunuzun başkasının eline geçmesi durumunda aracınızı olası tehlikelere karşı koruma altına aşmış oluyor.

Söz konusu uygulamayı kullanan Mercedes sahipleri şayet bu özelliği kullanamıyor ise uygulama marketlerinden güncelleme yapmaları gerekiyor. Böylece araçlarını güvenlik duvarı arkasından kişiselleştirebilir ve uzaktan yönetebilirler.

#Mercedes
#Mercedes Me
#Parmak izi
6 yıl önce