|

Mercedes zarar ediyor

Alman otomotiv devi Mercedes, dizel araçlarının kullanımının yasaklanmaması ve çevreci motor kullanılması için yaptığı yatırım kardan zarar etmesine neden oldu. Söz konusu zararı tır üretiminden kapatmaya çalışan otomotiv devi ise hedefini geride bırakmasına rağmen açığı kapatmayı başaramadı.

Yeni Şafak
13:54 - 21/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:07 - 21/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mercedes, yaptığı yatırımlardan ötürü üçüncü çeyrekte kardan zarar açıkladı.
Mercedes, yaptığı yatırımlardan ötürü üçüncü çeyrekte kardan zarar açıkladı.

Alman otomotiv devi Mercedes, üçüncü çeyrekte yaşadığı kar kaybını açıkladı. Alman otomotiv firmaları, yaşadıkları emisyon sıkıntılarını aşmak için yaptığı yatırımlar karlarında zarar etmelerine neden oldu. Bu durumdan etkilenen firmalardan biride Daimler oldu.

Ünlü otomotiv firması Mercedes, dizel araçlarının kullanımının yasaklanmamasını engellemek ve motorlarını çevreci hale getirmek için bu bağlamda 220 milyon Euro harcamak zorunda kaldı. Ayrıca faiz ve vergi öncesi Temmuz-Eylül döneminde kardan yüzde 14 düşüş açıklayan firma karının 3,46 milyon Euro düştüğünü belirtti.


Aradaki açığı kapatmak için elindeki program uygun hareket eden firma, tır satışlarından elde ettiği gelir ile bir önceki dönemi geride bırakmayı başardı. Lakin toplamdaki rakamı ne zaman telafi edeceği ise henüz bilinmiyor.

#Daimler
#Mercedes
#Tır
#Zarar
6 yıl önce