|

Mersin’deki orman yangını uzaydan görüntülendi

NASA'nın Aqua uydusu, Mersin'de Anamur'da 200 hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangınını uzaydan görüntüledi. NASA'nın resmi sitesinden paylaşılan uydu görüntüsünde, yangının boyutu gözler önüne seriliyor.

Yeni Şafak
10:17 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:17 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Aqua uydusu tarafından çekilen görüntüde dumanların Akdeniz açıklarına doğru ilerlediği göze çarpıyor.
Aqua uydusu tarafından çekilen görüntüde dumanların Akdeniz açıklarına doğru ilerlediği göze çarpıyor.

Geçtiğimiz günlerde yüksek hava sıcaklığı ve düşük neme bağlı olarak Antalya, Mersin, İzmir ve Denizli gibi şehirlerde orman yangınları meydana gelmişti. Ormanlarda yüzlerce hektarlık alanın küle dönmesine neden olan yangınlar güçlükle kontrol altına alınmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında kontrol altına alınmayan yangının olmadığını ifade etmiş ve insanları daha duyarlı ve dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı.

İşte o orman yangınları NASA tarafından da uzaydan görüntülendi. NASA’nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, Toros Dağları bölgesinde yangına bağlı olarak dumanların yükseldiği ve uzaydan görüntülendiği ifade edildi.

Aqua uydusundan doğal renkte çekilen fotoğrafın, MODIS (Orta Çözünürlükte Görüntüleme Spektromadiometre) tarafından kaydedildiği belirtildi.

NASA tarafından 2002 yılında uzaya fırlatılan Aqua uydusu, Dünya’nın bulut örtüsü, radyasyon değişimleri, klorofil yoğunluğu, orman yangınları da dahil olmak üzere okyanus, kara ve atmosferde meydana gelen süreçleri gözlemliyor.

#Aqua
#MODIS
#NASA
#Mersin
#Yangın
7 yıl önce