|

Milyonlarca Samsung kullanıcısı her an hacklenebilir

Samsung’un uygulamaları yüklü bir şekilde gönderdiği cihazlarda yaptığı büyük ihmal, milyonlarca kullanıcısını büyük tehlikeye attı. Güvenlik araştırmacısı tarafından ele geçirilen uygulama domaini, cihaza uygulama yükleme ve yeniden başlata bilme yeteneğine sahip. Samsung ise hala domeini geri alaya çalışıyor.

Yeni Şafak ve
15:09 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Samsung'un bu uygulamasını kullanıcılar istese de telefonlarından kaldıramıyor.
Samsung'un bu uygulamasını kullanıcılar istese de telefonlarından kaldıramıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un cihazlarında bildiğiniz gibi birçok uygulama hazır yüklü olarak kullanıcının eline ulaşıyor. Genellikle bu uygulamaları kaldıramayan kullanıcılar, cihazda kapladığı yer ve RAM tüketiminden şikayet ederler fakat bu sefer durum biraz farklı.

Samsung’un cihazlarında yüklü olarak gelen S Suggest uygulaması, kullanıcılara popüler uygulamaları önermek için geliştirildi. Fakat 2014 yılında uygulamayı kullanmayı bırakan Samsung, kullanıcılarınıda büyük bir tehlikenin içine sürükledi. Uygulamayı bıraktığı için domeinini de koruma altına almayan firma, milyonlarca kullanıcısının bilgilerini tehlike altına attı. Ayrıca cihazdan silinmeyen uygulama, kullanıcıları çaresi olmayan bir durumda içine atmış oldu.

Daha sonrasında ssuggest.com alan adını kendi haline bırakması üzerine, bir güvenlik araştırmacısı bu alan adını ele geçirdi. Ele geçirilen bu alan adı ile milyonlarca kullanıcının cihazlarına, zararlı içerikler ve uygulamalar yüklenebiliyor. Ayrıca uygulama cihazları yeniden başlatma ve uygulama yükleme yetkisine de sahip.

4 saatlik bir süre zarfında 2,1 milyon farklı cihazdan 620 milyon cihaz denetimini gördüğü açıklanan alan adının, kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda ortaya çıkacak güvenlik zafiyeti düşünüldüğünde olayın vahameti ortaya çıkmış oluyor.

Olayın üzerine Samsung yetkilileri, app-ssuggest.com alan adını geri almaya çalışıyor. Satın alarak tüm tehlikelerin önüne geçmeyi hedefleyen teknoloji devi söz konusu durumu ise ne zaman kontrol altına alacağı ise henüz belli değil.

#Samsung
#S Suggest
#Güvenlik araştırmacısı
7 yıl önce