|

Mobilde ‘Diriliş’

Üniversite öğrencisi Umur Burak, Ertuğrul Gazi’nin ‘Diriliş’ mücadelesini “mobil oyun” haline getirdi. App Store ve Play Store’da kullanıcıların beğenisine sunulan ücretsiz oyunu, kısa sürede 250 bin kişi cep telefonlarına indirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 00:36 - 16/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
20 yaşındaki Umur Burak, oyunu kaldığı devlet yurdunda 6 ayda tamamladı.
20 yaşındaki Umur Burak, oyunu kaldığı devlet yurdunda 6 ayda tamamladı.

Ertuğrul Gazi’nin diriliş mücadelesi “mobil oyun” platformlarına taşındı. Ertuğrul Gazi’nin 3 boyut karakterine bürünebilen “Ertuğrul Gazi 3D Kayı Boyu” oyunu, Apple App Store ve Google Play Store de ücretsiz indirme olanağıyla kullanıcıların beğenisine sunuldu. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Matematik Bölümü birinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Umur Burak, oyun yazılım ve modellemesini kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu’nda günde 8-10 saat çalışarak 6 ayda tamamladığını anlattı.


TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITMAYI AMAÇLADIM

Burak, bazı 3D modellerini de satın aldığını belirtti. Oyun platformundaki tarihi boşluğu doldurmak için kolları sıvayan Burak, yazın çalışarak biriktirdiği parayla bilgisayar alıp, hayallerini gerçekleştirmek için işe koyulduğunu anlattı. Burak, oyunu kısa sürede 250 bin kişinin cep telefonlarına indirdiğini belirterek, oyundan şahsi kazanç beklentisi bulunmadığını, global oyun pazarında Türk kültürünü ve tarihini gerçek biçimde tanıtmayı amaçladığını vurguladı.

#Ertuğrul Gazi
#App Store
#Google Play
7 yıl önce