|

NASA'nın hatasını 17 yaşındaki çocuk düzeltti

Dünyanın en büyük uzay araştırmalarını yapan NASA'nın uzun yıllardır fark edemediği hatayı 17 yaşındaki bir genç keşfetti. Astronotların sağlığı için oldukça öneli olan radyasyon sensörlerinin hatalı çalıştığı Miles Soloman isimli genç sayesinde fark edildi.

Yeni Şafak
16:14 - 27/03/2017 понедельник
Güncelleme: 16:17 - 27/03/2017 понедельник
Yeni Şafak
NASA'nın fark edemediği hatayı 17 yaşında çalışkan bir genç fark etti.
NASA'nın fark edemediği hatayı 17 yaşında çalışkan bir genç fark etti.

Uzay araştırmaları deyince akla ilk gelen isim NASA, dünyanın en önemli bilim insanlarını bünyesinde barındırıyor. Tüm galakside kimsenin çözemediği sırların perdelerini aralayan NASA, bütün araştırmalarını en ince ayrıntılara kadar tüm detaylarını hesaplıyor.



Fakat her ne kadar dünyanın en güçlü bilim insanlarını bünyesinde bulundursa da en basit hataları gözden kaçırabiliyor. 17 yaşındaki çalışkan bir genç NASA'nın uzun yıllardır fark edemediği hatayı bularak Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ni uyardı. Miles Soloman ismindeki genç, yıllardır kullanılan radyasyon sensörlerinin yanlış bilgi kaydettiğini keşfetti.Bu gencin ifade ettiğine göre sensörler radrasyon yakalayamadığı zaman negatif değer gösteriyor. Bilime göre negatfi enerji diye bir kavramın bulunmuyor ve NASA'nın uzun yıllardır kullandığı sistem değerleri yanlış hesaplıyor.



Bu hatayı fark eden 17 yaşındaki genç, NASA bilim insanlarına hatayı belirtmek için bir e-posta gönderdi. Yetkililerden ise gence alçak gönüllülük yapıp teşekkürlerini iletmiş. Ayrıca NASA söz konusu sorunun çözümü ve ekibin parçası olması için Soloman'u kuruma davet etmiş.


#NASA
#Miles Soloman
#Radyasyon sensörü
7 лет назад
default-profile-img