|

Navigasyon kullanıcısını nehre soktu

Çin’in Anhui bölgesinde GPS’e bakarak ilerleyen talihsiz bir adam, kendini bir anda nehrin ortasında buldu. Navigasyona olduğundan fazla güvenen adam, yaptığı hatanın bedelini hiç beklemediği bir şekilde ödedi.

Yeni Şafak
16:20 - 9/04/2017 dimanche
Güncelleme: 16:23 - 9/04/2017 dimanche
Yeni Şafak
Navigasyona güvenince kendini nehirde buldu.
Navigasyona güvenince kendini nehirde buldu.

Uydu ve GPS teknolojisinin gelişmesi ile birlikte insanların, adres arama sorunu ortadan kalktı. Tüm adresleri harita ve yollarla birlikte kullanıcılarının önüne seren navigasyon teknolojisi, mobil cihazlardan otomobillere kadar her mecraya bir bir yerleşti. Gidilecek noktayı en güvenli ve en kısa şekilde kullanıcısına sunan bu teknolojinin, bazen düzgün çalışmadığı da oluyor. İşte bu sorun yüzünden bir kullanıcı kendini hiç istemeyeceği bir yerde buldu.

Öyle ki Çin’in Anhui bölgesinde GPS’e bakarak ilerleyen talihsiz bir adam, gideceği adres yerine kendini bir ana nehirde buldu. Talihsiz adam navigasyon cihazına çok güvenmiş olacak ki yola hiç bakmadan ilerlemiş. Ne yazık ki yaptığı hatayı, kendini nehrin ortasında bulunca anlamış.


Her ne kadar söz konusu teknoloji güncellemelerle ciddi bir gelişme gösterse de, kullanıcıların bu teknolojiyi yardımcı olarak kullanmaları gerekiyor. Zira gideceğiniz yolu tümüyle bu cihaza teslim ettiğiniz taktirde, bu talihsiz adamın başına gelen olayı yaşamanız muhtemel görünüyor.




#GPS
#Navigasyon
#Anhui bölgesi
il y a 7 ans