|

Orijinal Apple ayakkabıları rekor fiyattan satılıyor

Apple'ın 1990'lı yılların başında çalışanları için ürettiği ayakkabılardan bir tanesi eBay'de ortaya çıktı. 15 bin dolardan satışa çıkan ayakkabının, açık artırmayla rekor bir satış fiyatına ulaşması bekleniyor.

Yeni Şafak
15:17 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 15:18 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Apple'ın spor ayakkabıları, 1990'lı yıllarda Apple çalışanları için üretilmişti.
Apple'ın spor ayakkabıları, 1990'lı yıllarda Apple çalışanları için üretilmişti.

ABD’li teknoloji lideri Apple, daha çok ürettiği bilgisayarlar, telefonlar ve yazılımlar ile adından söz ettiriyor. Fakat 1990’lı yıllara gittiğimizde şirketin modayla ilgilendiğini, kıyafet ve ayakkabı ürettiğini görüyoruz.

En çok aranan modellerden biri de Apple’ın renkli logosuna sahip beyaz spor ayakkabılar. Geçtiğimiz gün, bir çift Apple spor ayakkabısının eBay üzerinde satışa çıkması, yeniden Apple’ın eski günlerini hatırlattı.


Apple tarafından 1990’lı yılların başında Apple çalışanları için üretildiği ifade edilen ayakkabılardan bir tanesi, Dallas’ta bulunan bir müzayede evinde satılıyor. Pazar günü düzenlenecek müzayedede ayakkabı için belirlenen minimum fiyat 15 bin dolar. Yani güncel kur ile yaklaşık 53 bin TL. Müzayedeyi düzenleyen Heritage Auctions şirketi, ayakkabının satış fiyatının 30 bin dolara kadar (106 bin TL) çıkabileceğini ifade ediyor.

#Apple
#Ayakkabı
7 yıl önce