|

Oyun geliştiriciler Playstation’a sitem etti

E3 2017 etkinliğinde oyunlarının tanıtımını gerçekleştiren oyun geliştiriciler Japon teknoloji devi, Playstation’a sitem etti. Konsolların gücünün düşük olduğundan şikayet eden geliştiriciler, Playstation yüzünden daha kaliteli oyunlar çıkaramadıklarını ifade etti.

Yeni Şafak
15:31 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:33 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Oyun geliştiriciler Playstation yüzünden daha iyi oyunlar üretemediklerini ifade etti.
Oyun geliştiriciler Playstation yüzünden daha iyi oyunlar üretemediklerini ifade etti.

E3 2017 etkinliğinde tanıtılan oyunlara oyun severler tarafından duyulan ilgiden memnun olan oyun geliştiriciler, oyun konsollarından şikâyetçi oldu. A Way Out gibi oyunların geliştiricisi Fares, yapılan röportaj da Japon teknoloji devi ve oyun konsolu üreticisi PlayStation’na sitem etti.

Özellikle PlayStation 4 cihazından şikâyetçi olan oyun geliştirici, konsol hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Fares yaptığı o açıklamada şunları dile getirdi;

  • “Dürüstçe söylemek gerekirse bu makine düşündüğünüz kadar güçlü değil. Beş yıllık bir PC’ye benziyor. Eğer konsollar bugünkü bilgisayarlar kadar güçlü olsaydı, bütün oyunlar daha farklı olurdu. Geliştiricilerin hepsi oyunları konsola optimize ediyor”

Oyun geliştiriciler tarafından büyük bir eleştiri yağmuruna tutulan Playstation 4, 2013 yılında piyasaya sürüldü. Sekiz çekirdekli 1.6 GHz’lik AMD Jaugar işlemcinin yanı sıra 8GB RAM ve Radeon GCN tabanlı GPU’yu sahip konsol, çeşitli depolama seçenekleri ile kullanıcılarına sunuluyor.

Cihazın eski sürüm donanım parçaları ile donatan Japon devi, oyun geliştiricilerini de oldukça zora sokuyor. Tasarlanan oyunları konsolda sorunsuzca çalışmasını sağlamak için geliştiriciler, oyunlarını konsola uygun bir şekilde optimize ederek oyun severlerin beğenisine sunuyor ve buda oyun geliştiricilerini çileden çıkartmaya yetiyor.

#Fares
#PlayStation
#A Way Out
7 yıl önce