|

Paycell ile 10 milyon müşteriye ulaşacak

Turkcell, alışverişlerde avantaj sunan ödeme kartı “Paycell Card”ı Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. 10 milyon müşteriye ulaşması beklenen kart, yılda 5-6 milyar liralık hacim oluşturacak. Ayrıca, bu yıl 3,7 milyar liralık yatırım planlayan şirket, enerjide tasarruf sağlayacak 2 milyon lira sermayeli elektrik dağıtım şirketinin kurulması için de süreci başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 02:52 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Mobil Dünya Kongresi
Mobil Dünya Kongresi

Tüm dünyada telekom şirketleri yatırım ağlarını genişletme stratejisine yöneldi. Tüketici finansman sektörüne ve enerji yönetimine hızlı bir giriş yapan Turkcell de müşterilerine ilgili teknolojileri hizmet olarak götürecek. Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, Barcelona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC) öncesi bir grup gazeteci ile bir araya gelerek, yeni nesil ödeme kartı "Paycell Card"ı anlattı. Terzioğlu, Turkcell'in BDDK onayının ardından, yurt içi, yurt dışı ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılabilecek Paycell Card'ı müşterileriyle buluşturacağını söyledi. Kartın Turkcell İletişim Merkezleri veya anlaşmalı mağazalardan başvuru sürecini beklemeden 5 lira karşılığında anında alınabileceğini belirten Terzioğlu, "Turkcell Mobil Ödeme sisteminde halihazırda 1,2 milyar liralık hacim oluştu. 3 yılda 10 milyon kullanıcı sayısının hedeflendiği Paycell Card ile yılda 5-6 milyar liralık hacim bekliyoruz" dedi.



YATIRIM HEDEFİ 3,7 MİLYAR TL


Şirketin 2016 performansını ve 2017 hedeflerini de anlatan Terzioğlu, geçtiğimiz yıl 3,5 milyar lira yatırım yaptıklarını paylaştı. Bu yıl da 3,7 milyar liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini ifade eden Terzioğlu, böylece 2015, 2016 ve 2017 yıllarında lisans bedelleri dahil toplam 15,7 milyar lira yatırım yapılmış olacağı bilgisini verdi. Kaan Terzioğlu, Turkcell olarak enerjide tasarruf imkanı sunacak 2 milyon lira sermayeli elektrik dağıtım şirketinin kurulması için süreci başlattıklarını da dile getirdi. Terzioğlu, kesintisiz güç kaynaklarını, Tüketici Finansman Şirketiyle evlere sağlayacaklarını belirtti.





Turkcell'i onurlandıran ödül


Dünya mobil teknoloji devlerinin bir araya geldiği MWC 17'de Turkcell, GSMA'in en prestijli ve uzun süreli ödülü olan “Mobil İletişim Sektörüne Önemli Katkı” ödülüne layık görüldü. Yardıma ihtiyacı olan mültecilere özel çalışmaları ile fark oluşturan Turkcell'in de aralarında bulunduğu beş operatör adına ödülü CEO Kaan Terzioğlu GSMA Yönetim Kurulu Başkanı Sunil Mittal'ın elinden aldı. GSMA İnsani Durumlar İletişim Sözleşmesi'nin de imzacısı olan Turkcell'le birlikte Vodafone Foundation, Asiacell, Zain ve Deutsche Telecom sahip oldukları ödül ile dünyaya da örnek oldu.





#Paycell
#Turkcell
#Tasarruf
7 yıl önce