|

Prematüre bebekler için anne sesi ve kalp atışı!

Samsung'un yeni uygulaması, erken doğan bebeklerin en önemli handikaplarından birisine çare oluyor.

Yeni Şafak ve
09:15 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:15 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Teknoloji dünyasının on parmağında on marifet devlerinin başında şüphesiz Samsung geliyor. Son kullanıcı ve kurumsal kullanıma yönelik elektronik ürünlerinin yanısıra her türlü beyaz eşyadan otomotive, iş makinalarından inşaat sektörüne kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren G. Koreli devin bir ayağı da sağlık sektöründe. Hatta ülkelerinde dev bir tıp merkezi açacak kadar da ileri seviyedeler bu alanda da.



İşte şimdiki haberimiz de teknoloji devinin sağlık alanındaki yeniliklerinden birisine yönelik:



Samsung prematüre yani zamanından erken doğan bebeklerin gelişimlerini sağlıklı bir biçimde tamamlayabilmeleri amacıyla Voice Of Life (Hayatın Sesi) isimli yeni bir uygulama geliştirdi.



Uygulama üzerinden prematüre bebeğin annesinin kalp atışları ve sesi kaydediliyor. Bunun ertesinde bebeğe zarar verebilecek, başta yüksek teldekiler olmak üzere, anne karnında işittiklerinden farklılık gösteren, tüm frekansların kaldırılıyor ve nihai aşamada elde edilen doğal kayıt kuvözün (erken doğan bebeklerin konduğu tıp cihazı) yanındaki hoparlörlerden çalınıyor.



Bu sayede de erken doğduğu için annesinin sesinden vaktinden önce ayrılmak durumunda kalan bebeğin yaşadığı bu handikap gideriliyor. Şöyle ki, anne karnındaki bebeğin beyninin sağlıklı gelişebilmesi annesinin sesine bağlı.



  • Yapılan araştırmalara göre henüz anne karnındayken yumuşak bir ses tonuyla konuşulan, klasik müzik dinletilen, karnın okşanması suretiyle sevilen bebekler diğerlerine kıyasla çok daha sağlıklı bir yapıya sahip olmalarının yanısıra ruhsal açıdan da dengeli oluyorlar.
  • Keza benzer şekilde, örneğin kavga edilen bir evde geçirilen hamilelik ertesinde doğan bebeklerde inatçılık, içine kapanıklık ve/veya tam tersi bir şekilde hiperaktivite gibi anomalilere, huzurlu bir hamilelik neticesinde doğan bebeklere kıyasla çok daha sık rastlanıyor. Dahası evde kavga olmasa dahi -misal erkek baskın olduğundan kadın mutlu olmasa da korkusundan susuyor- bebek yine olumsuz yönde etkileniyor.
  • İşte tüm bunların altında bebeğin annesinin karnındayken annesinin stresini hissedebilmesi yer alıyor.

Velhasıl hamilelik deyip geçmemek lazım. Çünkü doğacak çocuğunuz ilk adımlarını aslında annesinin karnında atmaya başlıyor...







#samsung
#sağlık
#prematüre
8 yıl önce