|

Rusya'nın ABD seçimlerine etki etmek için Pokémon Go'yu kullandığı bildirildi

Yapılan bir incelemede Rusya’nın geçtiğimiz yıl gerçekleşen ABD seçimlerine halk arasında anlaşmazlık ve ırkçı gerginlikler yaratmak için Pokemon GO oyununu kullandığı yönünde söylentiler paylaşıldı.

Yeni Şafak
11:43 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 11:50 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Pokemon Go oyunu geçtiğimiz yaz gençlerin en çok oynadığı oyunlar arasındaydı.
Pokemon Go oyunu geçtiğimiz yaz gençlerin en çok oynadığı oyunlar arasındaydı.

Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiği yönünde uzun süredir söylentiler bulunuyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Rusya kaynaklı bazı reklamların ABD seçimlerine etki ettiğini ve bu durumdan ötürü özür dilemişti. CNN’de yayınlanan bir habere göre ise Rusya, Pokemon GO oyunu ile ırkçı gerginlikler yaratarak seçimleri manipüle etti.

CNN’de ‘Rusya bağlantılı kampsamlı müdahale çabalarında Pokemon GO bir silah olarak kullanıldı’ başlıklı makale yayınlandı. Bir Rus hacker grubu ile bağlantılı olduğu belirtilen Tumblr sayfasında, Black Lives Matter(Siyahilerin Hayatı Önemlidir) hareketindeki kişilerin polis şiddeti ile karşılaştığı bölgelerde Pokemon GO oynamaya teşvik edildiği yönünde iddialar bulunuyor.

ABD’de ırkçı olayların başladığı ve polisin bir çocuğu öldürdüğü bölgelerde Pokemon GO oyuncuları kurbanların isimlerini rumuz olarak kullanıyor. Bu bölgede oyun oynanmasına teşvik için ise kurbanların isimlerini kullanan kişiler eğer ekran görüntüsü paylaşırsa hediye çekleri kazanıyor. Bu yöntem ile Rus hakcerlar ırkçılık kaynaklı gerilimleri sürdürmeyi planlıyordu.

  • Konuyla ilgili olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova kendi Facebook hesabından, ‘CNN, Rusya'yı politikaya Pokemon GO ile müdahale etmekle suçladı. CNN'in mantığından yola çıkarsak, siyahi ABD'liler duruşlarını Pokemonlarla oynayarak belirliyor. Kanalın modern ABD'de ırkçı sorunların meydana gelmesini böyle anlamsız bir şekilde açıklıyor. Suçlu yine Ruslar… ve kontrollerindeki Pokemonlar’ açıklamasını yaptı.
#Pokemon Go
#Rusya
#ABD
#oyun
7 yıl önce