|

Sahte habere savaş açtı

World Wide Web (www) olarak da tanımlanan internetin kurucusu Sör Tim Berners-Lee, kişisel bilginin kötüye kullanımına ve yalan haberlere savaş açtı. Sör Tim, kullanım şartlarının, bilgi paylaşımı konusunda ‘ya hep ya hiç’ politikasıyla kullanıcıları kısıtladığını ifade ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:34 - 13/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Tim Berners-Lee
Tim Berners-Lee

World Wide Web'in (www) ve modern internetin kurucusu Sör Tim Berners-Lee, bilginin kötüye kullanımı ve yalan haberlerle mücadele için beş yıllık stratejik bir plan hazırladı. İnternet ağının kuruluşunun 28'nci yılı için bir mektup yazan Sör Tim, öncelikle, “serbest konuşma özgürlüğüne engel olan” kişisel bilgilerin kötüye kullanımıyla mücadele etmek istediğini ifade etti.



KULLANICILARA KONTROL HAKKI


Sör Tim, internet kullanıcılarının, hangi bilgileri paylaşmak istediklerine karar veremediğini belirtti. 'Kullanma şartları ve koşulları'nın, ya bütün bilgilerin paylaşımına izin verdiğine ya da hiçbir bilginin paylaşılmasına izin vermediğine dikkat çeken Sör Tim, şirketlerle işbirliği yaparak, kullanıcılara bilgi paylaşımında adil bir kontrol hakkı sağlamak istediğini belirtti.





#World Wide Web
#Sör Tim Berners-Lee
7 yıl önce