|

Sahte WhatsApp uygulamasını 1 milyon kişi indirdi

Google Play Store'da yayınlanan sahte bir WhatsApp uygulaması, Android akıllı telefon kullanıcıları tarafından 1 milyondan fazla indirildi. Uygulamanın dolandırıcılık için yapıldığı kısa süre içinde anlaşıldı ve Google duruma müdahale etti.

Yeni Şafak
17:09 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:12 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Aktif kullanıcı sayısı 1.2 milyar olan WhatsApp, SMS'i bitiren devrim olarak da adlandırılıyor.
Aktif kullanıcı sayısı 1.2 milyar olan WhatsApp, SMS'i bitiren devrim olarak da adlandırılıyor.

Dünyanın en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 1.2 milyar kullanıcı sayısını aştı ve her geçen dönemde yaygınlaşarak kullanılmaya devam ediyor. Facebook’un 19 milyar dolar karşılığında bünyesine kattığı uygulama, geliştirdiği yeni özelliklerle de beğeni topluyor.

Hal böyle olunca dolandırıcıların da iştahı kabarıyor. İşte insanların WhatsApp’a olan ilgisini kullanmak isteyen bir dolandırıcı, Google Play Store’da WhatsApp ile birebir aynı bir uygulama yayınladı. Update WhatsApp Messenger ismi verilen uygulamanın geliştirici kısmında da WhatsApp Inc. yazıyordu.


Kısa sürede 1 milyondan fazla indirilen bu uygulamanın tabii ki gerçek WhatsApp ile uzaktan yakından alakası yok. Fakat uygulamayı yayınlayan dolandırıcı, bu işlemi kişisel verileri çalmak için değil reklam geliri elde etmek için yapmış.

Geçtiğimiz dönemlerde de sahte bir Facebook uygulaması yayınlanmış ve 10 milyon kez indirilmişti. Google’ın söz konusu dolandırıcılığı fark etmesinin üzerine uygulama marketten kaldırıldı. Fakat kullanıcıların bu ve bunun gibi dolandırıcılıklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

#WhatsApp
#Google Play
6 yıl önce