|

Samsung batarya sorununu bu testlerle çözecek

Samsung Galaxy Note 7 telefonlarda yaşanan batarya sorununun neden meydana geldiği konusunda ilk ağızdan resmi açıklama yapıldı. Güney Koreli teknoloji devi bu tip sorunların bir daha yaşanmaması için aldığı önlemleri de kamuoyu ile paylaştı.

Yeni Şafak
13:20 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:28 - 23/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Samsung, Galaxy Note 7 cihazında meydana gelen batarya sorununun kaynağını açıklarken bir daha böyle bir sorunla karşılaşmamak için gerekli önlemleri aldığının altını çizdi. Güney Koreli şirket lityum iyon pilleri için sekiz aşamalı bir test süreci oluşturduğunu kamuoyu ile paylaştı. Şirket bunun yanında pil danışmanlık kurulu oluşturdu. Bu kurulda Cambridge, Berkeley ve Stanford gibi üniversitelerden akademisyenler yer alacak ve batarya konusunda fikirlerine başvurulacak. Şirket bu çalışmaların sadece Note serisi veya yeni çıkacak olan Galaxy S8 için değil tüm Samsung ürünlerinde kullanılacak olan lityum iyon pilleri için uygulanacağını belirtti.





Samsung tarafından pil konusunda şu testlerin yapılacağı belirtildi.



  • Sağlamlık testi
  • Açık devre voltaj testleri
  • Hızlandırılmış kullanım testleri
  • Söküm testleri
  • Uçucu organik bileşen testleri
  • Şarj ve deşarj testleri

Uzun zamandır yapılması beklenen Samsung basın toplantısı, sonunda gerçekleşti ve şirket pil sorunu konusunda yaptığı araştırma sonuçlarını yayınlayarak, gelecek adına yapacaklarının da altını çizerek kamuoyu ile paylaştı. Samsung'un tüketici güvenini tekrar kazanması için önemli olan basın toplantısı ve açıklaması yakında piyasaya sürülecek olan yeni nesil Galaxy S serisi amiral gemisi telefonu hakkında kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerinin kalkması için önemliydi. Galaxy S8 bu skandallar ve açıklamalar sonrası şirket için şüphesiz en büyük test olacak.







#Samsung
7 yıl önce