|

Samsung'un başkan yardımcısı tutuklandı

Teknoloji devi Samsung'un başkan yardımcı Lee Jae-yong tutuklandı. Rüşvet, delil karartma ve yurt dışı varlık transferinde yasal ihlaller yaptığı gerekçesi ile mahkemece tutuklanan başkan yardımcısı, 18 ay, yani mahkeme süresince tutuklu kalacağı ifade ediliyor.

Yeni Şafak
09:59 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 10:00 - 17/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Samsun'un başkan yardımcısı, rüşvet suçlaması ile tutuklandı.
Samsun'un başkan yardımcısı, rüşvet suçlaması ile tutuklandı.

Dünyanın önde gelen teknoloji devi Samsung'un başkan yardımcısı Lee Jae-yong, rüşvet suçlaması ile tutuklandı. Geçtiğimiz ay tutuklama talebi ile karşı karşıya kalan başkan yardımcısı, mahkemenin delil yetersizliği kararı vermesi ile tutuklanmamıştı. Fakat ülke dışına çıkış yasağı getirilmişti.



Söz konusu karardan kısa bir süre sonra savcılar, bu karara ilişkin mahkemeye yeni deliller sunarak bir kez daha tutuklama talebinde bulundu. Verilen yeni deliller doğrultusunda Samsung'un başkan yardımcısı Lee Jae-yong hakkında için tutuklama kararı çıktı.



Jae-yong'ın suçlamaları arasında delil karartma ve yurt dışı varlık transferinde yasal ihlaller bulunuyor. Buna ek olarak Güney Kore'nin görevden alınan eski devlet başkanı Park Geun-hye ile rüşvet suçlaması iddialar arasında yerini alıyor. Yapılan incelemeler sonucunda Devlet Başkanı'na 38 milyon dolar rüşvet verdiği iddia ediliyor.



Söz konusu suçlamalar la tutuklanan Samsung'un başkan yardımcısı, mahkeme süreci boyunca tutuklu kalacak. Ayrıca tutuklama sürecinin 18 aya kadar uzama ihtimali ifade ediliyor. Zira bu kararların çıkmasında toplanan yeni delillerin etkili oldu belirtiliyor.









#Samsung
#Lee Jae-yong
#Teknoloji devi
7 yıl önce