|

Signal şifrelendirilmiş video görüşmesine başladı

Güvenli mesajlaşma denilince akla ilk gelen uygulama olan Signal ile artık şifrelenmiş video görüşmeleri gerçekleştirilebiliyor. Uçtan uca şifrelendirme sistemi sayesinde güvenli görüşme imkanı sağlayan uygulama, güvenliği ön planda tutan kullanıcıların vazgeçilmezi olacak gibi duruyor.

Yeni Şafak
12:32 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:38 - 15/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Signal uygulaması, güvenli mesajlaşma için dünyada her geçen gün daha çok rağbet görüyor.
Signal uygulaması, güvenli mesajlaşma için dünyada her geçen gün daha çok rağbet görüyor.

Mesajlaşma sırasında uçtan uça şifreleme yöntemiyle kullanıcıların iletişim güvenliğini sağlayan, açık kaynaklı yazılım grubu Open Whisper System tarafından geliştirilen GNU/GPL lisanslı (Genel Kamu Lisansı) Signal uygulaması, video görüşme imkanı sunmaya başladı.



Onu diğer mobil mesajlaşma uygulamalarından ayıran kısmı ise yolladığınız mesajları ve video görüşmelerini tekrar şifrelemesi ve bu şifreleme sayesinde bilgilerinize ulaşılamayacağı iddiası.




Signal, yayınlanan son güncellemesi ile iOS ve Android cihaz sahiplerine güvenli biçimde görüntülü sohbetler gerçekleştirme olanağı sağlıyor. Bununla birlikte, IOS 10 ile sunulan özelliklerden biri olan CallKit, Signal'ın varsayılan telefon uygulaması gibi davranmasını mümkün kılıyor. Bu destek sayesinde Signal üzerinden gelen çağrılar kilit ekranı üzerinden cevaplanabiliyor ve aynı zamanda aramalar, telefon uygulaması içindeki son Aramalar bölümünde de gösteriliyor.



Yayınladığı gizli istihbarat belgeleriyle dünyada gündeme oturan eski CIA ajanı Edward Snowden, geçtiğimiz aylarda mesajlaşmak için her gün Signal uygulamasını kullandığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından özellikle gizliliğe birinci derece önem veren kullanıcılar arasında uygulama hızla yayılmıştı.







#Signal
#CIA
#Callkit
7 yıl önce