|

Siri tek başına bir cihaz oluyor

Apple’ın akıllı telefon ve tabletlerinde yer alan akıllı asistanı Siri, firmanın yeni atılımı ile tek başına bir cihaz haline dönüşüyor. Şimdiki hali ile dünyanın en iyi akıllı asistanlarından biri olan Siri, bu gelişme ile daha işlevsel hale gelmesi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
14:34 - 1/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Apple'ın akıllı asistanı Siri, tek başına bir cihaz halinde kullanıcılarına sunulması bekleniyor.
Apple'ın akıllı asistanı Siri, tek başına bir cihaz halinde kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Gelişen teknoloji ve internet bağlatısının yaygınlaşması ile birlikte akıllı asistanlar ortaya çıkmaya başladı. Yapay zeka teknolojisi ile donatılan bu cihazlar, akıllı hale gelen eşyalarımızın yönetimi konusunda bizlere destek ciddi seviyede destek oluyor.

Akıllı telefonlarla birlikte tanıdığımız bu asistanlar şimdi tek başına cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Amazon tarafından geliştirilen Alexa ve Google'ın Google Home asistanı en popüler akıllı asistanlar arasında yerini alıyordu.

Şimdi sadece telefonlarda ki becerisi ile kendinden bahsettiren dünyanın en popüler akıllı asistanı Siri, Firmanın yeni atılımı ile kullanıcılarının karşısına tek başına bir cihaz olarak çıkmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük ekonomi yayınlarından Bloomberg'in haberine göre Apple, önümüzdeki haziran ayında düzenleyeceği WWDC 2017 etkinliğinde akıllı asistanı Siri'nin cihaz halini tanıtacak. Öyle ki Apple, şimdiden Siri'nin üretimine başladı.

Siri’nin gelişimine büyük yatırım yapan Apple, bu cihazın ortaya çıkması ile birlikte daha işlevsel hale gelmesi bekleniyor. Cihazlarına yüklediği ev uygulaması ile Siri’nin bazı özelliklerini kullanıcıya sunmaya çalışan ABD’li teknoloji devi artık daha gelişmişini kullanıcıları ile buluşturacak.

#Alexa
#Siri
#Apple
#Akıllı asistan
#Google Home
7 yıl önce