|

Snapchat isim benzerliğinin kurbanı oldu

Sabırsız girişimciler, ünlü sosyal medya platformu Snapchat'in hisselerini alayım derken başka bir şirketin hisselerini satın aldı. Şirketin gelirini ikiye katlamayı hedefleyen yetkililer, isim benzerliğinin kurbanı oldu.

Yeni Şafak
14:33 - 13/02/2017 الإثنين
Güncelleme: 14:34 - 13/02/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Snapchat yetkilileri, şirketin gelirlerini ikiye katlamak için uygulama kararı aldığı iş modeli bir başka şirkete yaradı.
Snapchat yetkilileri, şirketin gelirlerini ikiye katlamak için uygulama kararı aldığı iş modeli bir başka şirkete yaradı.

Ünlü sosyal paylaşım platformu Snapchat, son dönemde yeni iş modeli üzerinde çalışma kararı aldı. Bu iş modeli sayesinde büyümeyi hedefleyen platform, daha sisteme geçiş yapmadan ortalığın karışmasına neden oldu.



Bu yeni iş modeli açıklayan Snapchat yetkilileri, gelirlerini iki ye katlamak için hisselerini halka açık hale getirme kararı aldı. Halka arz işlemi için Amerika Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu'na başvuru yapan Snapchat, 3 milyar dolar net gelir elde etmeyi hedefliyordu. Henüz hisseleri halka ne zaman açacağını dahi belirtmeyen Sosyal medya platformu, yatırımcıların hedefi oldu. Yatırımcıların sabırsız atılımları ve isim benzerliği Snapchat hisseleri yerine, akıllı telefonlar için flört uygulaması geliştiren Snap Interactive'in hisselerini satın alınmasına neden oldu. Oysaki Snapchat, New York Borsası'nda açmayı planladığı hisseleri henüz duyurmamıştı.



Kısacası Snapchat yetkililerinin şirketi büyütmek adına uygulamaya sokacakları iş modeli, flört uygulaması geliştiren Snap Interactive'e yaradı. Bir hafta içerisinde Snap Interactive şirketinin hisselerinin yüzde 95 değerlenmesine neden olan yanlışlık geçte olsa anlaşıldı.



Bu yanlışlık hem yanlış yapan girişimciler, hem Snapchat, hemde Snap Interactive'i sosyal medyanın gündemine oturdu. Snapchat yetkililerini uygulamaya çalıştığı büyüme stratejisi, flört programı geliştiricisi şirketin büyümesine vesile oldu.



#Snapchat
#Snap Interactive
#Sosyal medya
#Borsa
#Hisse
٪d سنوات قبل