|

SpaceX ikinci kez kullanılmış roketi başarıyla Dünya'ya indirdi

SpaceX, ocak ayında uzaya fırlattığı Falcon 9 roketini tekrar uzaya fırlatarak Dünya'ya geri döndürmeyi başardı. SpaceX böylece ikinci kez bir Falcon 9 roketini yeniden kullanarak başarılı sonuç aldı.

Yeni Şafak
10:42 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:43 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Falcon 9 roketi, yeniden kullanılabilir olmasıyla dikkat çekiyor.
Falcon 9 roketi, yeniden kullanılabilir olmasıyla dikkat çekiyor.

Ünlü girişimci Elon Musk'ın kullanılabilir kurduğu SpaceX şirketi, bildiğimiz üzere yeniden kullanılabilir Falcon 9 roketiyle tüm dikkatleri üzerine çekmişti. SpaceX'e kadar uzaya fırlatılan roketler görevini tamamladıktan sonra uzay boşluğuna doğru devam ederek uzay enkazı oluşturuyordu. Fakat Falcon 9, uyduyu yörüngeye yerleştirdikten sonra Dünya'ya geri dönüyor ve yeniden kullanılabiliyor.

İşte SpaceX'in Dünya'ya dönüş yapan sayısız roketlerinden bir tanesi daha yeniden fırlatıldı ve görevini başarıyla tamamladıktan sonra başarılı bir şekilde Dünya'ya iniş yaptı. Bulgar televizyon hizmeti sunan Bulsatcom için uydu yerleştiren Falcon 9, ilk uçuşunu ocak ayında yapmıştı ve Iridium şirketi için 10 haberleşme uydusunu uzaya götürmüştü.

İkinci kez başarıyla görev yapan Falcon 9'un dönüş görüntülerini Elon Musk Instagram'dan paylaştı:


Hızlandırılmış görüntüde uzayda salınan Falcon 9 roketinin başarılı bir şekilde Dünya'ya döndüğü görülüyor. Şirket CEO'su, Twitter'dan yaptığı açıklamada ise dönüşün göründüğü kadar basit olmadığını açıkladı.

Musk, roketin normale göre ekstra ısındığını ve olması gerektiğinden daha sert bir iniş yaptığını açıkladı. Fakat onun dışında bir sorun olmadığını ifade etti:


#SpaceX
#Falcon 9
#Elon Musk
7 yıl önce