|

Steam oyunlarına zam geliyor

Avrupa Komisyonu, Steam'in Türkiye dahil bazı ülkelere uyguladığı bölge kilidini incelemeye aldı. Bölge kilidi sayesinde daha avantajlı fiyatlara satın alınabilinen oyunlar, komisyonun kararına göre pahalanabilir. Avrupa Komisyonu bölge kilidi uygulamasının kalkmasına hükmederse, Steam'de bulunan oyunların fiyatı Türkiye'de iki katına çıkabilir.

Yeni Şafak
16:07 - 3/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Steam, dünyanın en büyük dijital oyun platformu olarak ön plana çıkıyor.
Steam, dünyanın en büyük dijital oyun platformu olarak ön plana çıkıyor.

Dünyanın en popüler oyun platformu Steam cephesinde oyunseverleri üzecek bir gelişme yaşandı. Türkiye için bölge kilidi seçeneğini uygulayan Steam, Avrupa Komisyonu'nun incelemesi sonucu olumsuz bir karar çıkarsa kilidi kaldırabilir. Böylece sabit fiyat kuru uygulanan Türkiye'de oyun fiyatları aşırı derecede artabilir.



Yıllar önce 5 dijital oyun dağıtıcısıyla (Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Interactive, Koch Media) anlaşma yapan Steam, Türkiye dahil bazı ülkelerde bölge kilidi uygulamıştı. Bu uygulamayla birlikte euro ve dolar kuru sabit tutularak, fiyatların aşağı çekilmesi sağlanmıştı. Örneğin bir kullanıcı Türkiye'de 100 TL'ye satın aldığı bir oyunu sadece Türkiye'nin bulunduğu bölgede oynayabiliyor. Aynı oyunu kendi hesabıyla ABD'de oynamak istediğinde arada fiyat farkı oluşuyor.



Yaklaşık 3 yıl önce getirilen bu sistem Avrupa Komisyonu'nun incelemesine takıldı. Steam'in bölgelere özel olarak uyguladığı fiyat politikasından dolayı rahatsız olan ve konuyla alakalı araştırma başlatan komisyon, uygulamayı uygunsuz bulursa düzeltmeye gidilecek. Böylece ülkemizde 1.8 TL olarak uygulanan sabit kuru artacak. Bildiğimiz üzere ülkemizde şuan dolar kuru 3.7 TL seviyesinde. Eğer bölge kilidi kaldırılır ve fiyatlar güncel kurdan değerlendirmeye alınırsa, Steam'de bulunan oyunların fiyatı Türkiye'de iki katına çıkabilir.



#Steam
#Oyun
#Bölge kilidi
7 yıl önce