|

Steam oyunlarını oyuncular test edecek

Popüler oyun platformu Steam, sahte ve kalitesiz oyunlara savaş açtı. Explorer ismini verdiği program sayesinde platform, programa katılan oyunculara oyunları test ettirecek. Böylece emek hırsızlığına neden olan oyunların önüne geçilmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
11:19 - 5/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:32 - 5/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Steam sahte ve kalitesiz oyunları belirlemek için oyuncuların deneyimine sunacak.
Steam sahte ve kalitesiz oyunları belirlemek için oyuncuların deneyimine sunacak.

Oyun severlerin gözde platformlarından Steam, her geçen gün hızlı bir ivmeyle büyümeye devam ediyor. Kullanıcı ile doğru orantılı olarak oyun yelpazesini de genişleten platformda sahte oyunun önüne geçmek iyice zorlaşmaya başladı. Başta düşük kaliteye sahip oyunların artması Steam yönetimi oldukça rahatsız etmiş durumda görünüyor.

Steam kullanıcılarını aldatmaya yönelik platformda yer alan sahte oyunlar, kapak görselinde yer alan vaatlerini karşılamıyor. Belirtilenin altında çözünürlüğe sahip oyunlar, gün geçtikçe artarak oyun severleri mağdur duruma düşürmeye devam ediyor. Bu durumdan oldukça rahatsız olan Steam, sorunu çözecek bir program getirmeye hazırlanıyor. Explorer ismi verilen bu program, sayesinde oyunları oyuncuların testine tabi tutacak. Sonrasında oyuncuların deneyimlerine göre kaliteli ve kalitesiz oyunlar ayırt edilerek önlem alınabilecek.

Uygulamaya alınacak bu sistem sayesinde emek harcanarak tasarlanan oyunlar ön plana çıkacak. Sahte ve kalitesiz oyunlar kaldırılarak diğer oyunların önüne geçmesi engellenecek.

#Steam
#Oyun
#Explorer
7 yıl önce