|

Steam’e rakip geliyor

ABD merkezli dünyaca ünlü oyun ve oyuncu platformu Steam’e Çin merkezli yeni ve güçlü bir rakip geliyor. Son dönemde yaptığı atılımlarla dikkatleri üzerine toplayan Tencent şirketinin kurmaya hazırlandığı WeGame adlı oyun platformunun yakın zamanda oyun dünyasını domine eden Steam’e rakip olması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
11:11 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Steam'in aktif 125 milyon kullanıcısı bulunuyor.
Steam'in aktif 125 milyon kullanıcısı bulunuyor.

ABD’nin Washington eyaletinde faaliyetlerine devam eden Valve oyun şirketine bağlı olarak oyun dünyasında hakimiyet sürdüren oyun ve oyuncu platformu Steam’e Çin’den güçlü bir rakip geliyor.

Ünlü mesajlaşma uygulaması WeChat’in sahibi olan ve son dönemde yaptığı yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken son olarak da geçtiğimiz aylarda popüler otomotiv şirketi Tesla’nın yüzde 5’lik hissesini satın alarak yatırımlarını sürdüren teknoloji şirketi Tencent, şimdi de global oyun sektörüne güçlü bir giriş yapmayı planlıyor.

Halihazırda 200 milyon kullanıcıya sahip TGP adlı oyun platformuyla sadece Çinli kullanıcılara hizmet veren şirket, platformu yenileyerek WeGame ismiyle uluslararası oyunculara da destek sağlayarak global alana açılarak Steam’e rakip olmayı planlıyor.


Global alana açılarak büyüme hedefinde ilerlemek isteyen Tercent, asyalı tüketicilerin alım gücünün yanı sıra Avrupa ve Amerika pazarına yönelik de yapacağı çalışmalarla Steam’in önüne geçmeye hazırlanıyor.

Son dönemin en popüler oyunlarından olan League of Legends'ın arkasındaki Riot Games ve Clash of Clans arkasındaki Supercell şirketlerinin sahibi olan Tercent şirketinin ayrıca Epic Games ve Activision Blizzard'a ait hisseleri de bulunuyor. Dünyadaki tüm oyunların yüzde 13’üne sahip olduğu belirtilen şirketin yakın zamanda WeGame’i aktif hale getirerek oyun piyasasına güçlü bir giriş yapması bekleniyor.



#Steam
#WeGame
#Tencent
7 yıl önce