|

Teknolojinin dahi ismi Elon Musk, Türkiye’ye geliyor

PayPal, Tesla Motors, SpaceX, SolarCity gibi şirketlerin kurucusu olan Elon Musk, Global SatShow etkinliği kapsamında Türkiye'ye geliyor. 'Iron Man' lakabıyla anılan Musk'ın etkinlikte konuşma yapıp yapmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Yeni Şafak
16:53 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:54 - 2/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Elon Musk yenilikçi projeleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.
Elon Musk yenilikçi projeleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Günümüzde teknolojiye ilgi duyan hemen herkes, yüzyılın dahi girişimcisi Elon Musk’ı tanır. PayPal, Tesla Motors, SpaceX, SolarCity gibi şirketlerin kurucusu olan Musk, yeni projeleriyle de (Hyperloop, The Booring Company, Neuralink) dikkatleri üzerine çekiyor.

Hem teknolojik hem de sosyal sorumluluk anlamında insanlığın iyiliği için bir şeyler yapmaya gayret gösteren Musk, böylede insanların saygınlığını kazandı ve popüler bir kişi haline geldi. Iron Man lakabıyla anılan Elon Musk’ın İstanbul’da düzenlenecek Global SatShow’a katılacağının açıklanması da Türkiye’deki hayranlarını heyecanlandırdı.


Cumhurbaşkanlığı ve Turksat’ın işbirliği çerçevesinde düzenlenen Global SatShow etkinkiğine katılması beklenen Elon Musk, 9-10 Kasım tarihlerinde İstanbul’da olacak. Söz konusu etkinlikte, uydular ve uydu iletişimi konu alınacak. SpaceX ile uzay ve uydu alanında çalışmalar yapan Elon Musk’ın etkinlikte konuşma yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Diğer taraftan Türkiye ile ABD arasında devam eden vize sorununun, Elon Musk’ın Türkiye’ye gelişi konusunda sıkıntı çıkarabileceği ifade ediliyor.

#Elon Musk
#Global SatShow
6 yıl önce