|

Telefonlara 69 Yeni Emoji ekleniyor

Hislerimizi veya derdimizi ifade edebilmek için çoğu zaman yardımımıza koşan, yavaş yavaş kelimelerin yerini almaya başlayan emojilere 69 yeni emoji daha katılıyor. Uzun zamandır beklenen başörtülü kadın ve dua eden eller emojileri de bu güncelleme sonrası kullanıma sunulacak.

Yeni Şafak
12:03 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:02 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
90'lı yılların sonundan itibaren kullanılan emojiler, günümüzde akıllı telefonların vazgeçilmezi olmuş durumda.
90'lı yılların sonundan itibaren kullanılan emojiler, günümüzde akıllı telefonların vazgeçilmezi olmuş durumda.

Söylemek istediğimizi anlatacakken bazen bir kelimenin hatta cümlenin yerine geçen, günlük hayatımızın tam ortasında yer alan kullanımı oldukça basit olan emojilere 69 yeni emoji daha ekleniyor.



Evrensel kod konsorsiyumu adıyla tanınan Unicode Consortium, bu yılın ilerleyen aylarında yayınlanacak olan Unicode 10 çerçevesinde çıkarılacak 69 adet yeni emojinin önizlemesini paylaştı.



Geçtiğimiz yaz, Unicode 9 ile toplamda 72 yeni emoji iOS'a eklenmişti ve bu emojiler iOS 10.2 sürümü ile iOS'a dahil edildi.



Bu yıl Haziran ayında piyasaya çıkması beklenen Unicode 10.0 güncellemesi ile gelecek olan 69 yeni emojinin tam listesini yayınladı.



Unicode 10'la beraber eklenecek emojilerden bazıları: Başörtülü kadın, dua eden eller, brokoli, sandviç, konserve domates çorbası, meraklı yüz, beyin, aşçı şapkalı şaşkın yüz, biftek,İngiltere bayrağı, ateşi olduğunu belirten surat olarak dikkat çekiyor.



İşte yeni eklenecek olan emojilerin tam listesi:





Unicode 10'la beraber eklenecek yeni 69 emojinin iOS 11'le beraber iOS işletim sistemiyle çalışan cihazlara, Android O ile beraber de Android işletim sistemiyle çalışan cihazlara gelmesi bekleniyor.















#Emoji
#İOS 11
#Android O
7 yıl önce