|

Tesla 11 bin aracı geri çağırıyor

Tesla elektrikli SUV modeli olan Model X’lerde bir güvenlik problemi olduğu için geri çağıracağını açıkladı. Firma geri çağırdığı 11 bin aracın yalnızca yüzde 3’ünde problem olduğunu ve olası bir kazada yolcuları savunmasız bırakabileceğini belirtti.

Yeni Şafak
10:43 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 14:25 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Tesla firması 11 bin Model X'i geri çağıracağını açıkladı.
Tesla firması 11 bin Model X'i geri çağıracağını açıkladı.

Tesla Model X tasarımı ile büyük beğeni toplamıştı. Aracın en ilgi çeken detayı martı kapı olarak tabi edilen yana doğru açılan yolcu kapılarıydı. Elektrikli bir SUV için oldukça iddialı olan Model X’in yolcu koltuklarıyla ilgili bir sorun olduğu için firma 11 bin aracı geri çağıracağını duyurdu. Tesla, geri çağıracağı araçların yalnızca yüzde 3’ünde böyle bir problem olduğunu da ekledi.

Küresel çapta satışa sunulan Model X’in arka koltuklarının düzgün bir şekilde kilitlenmesini engelleyen bir sorun olduğunu ve bu sorunun olası bir kaza anında yolcuları savunmasız bırakacağı belirtildi. Firma bu nedenle araçları geri çağırmaya başladı. 28 Ekim 2016 ve 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında üretilen tüm araçlar geri çağırıldı.


  • Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Tesla Model X’in bağımsız olarak yapılan güvenlik testlerinde iyi dereceler elde ettiğini ancak test sonucunda arka koltuklardaki bazı kabloların ayarlanması gerektiği belirtilmiş.

Tesla firması şimdiye kadar satışa sunulan Model X’lerde bu hatayla ilgili hiçbir kaza yaşanmadığını belirtti. Proaktif bir yaklaşım ile bu hatayı düzeltmeye çalışacağını da ekledi.

  • Koltuklar ile ilgili problem 10 dakika içerisinde düzeltilebiliyor. Tesla bu iş için mobil tamir servislerini kullanacak.

Tesla Model X daha önce de benzer bir koltuk problemi yaşamıştı. 2016 yılının nisan ayında şirket 2.500 aracı geri çağırmıştı.

#Tesla
#Model X
#elektrikli otomobil
7 yıl önce