|

Tesla Gigafactory'nin son hali görüntülendi

ABD'li yeni nesil otomotiv devlerinden Tesla Motors'un inşa ettiği batarya fabrikası Gigafactory büyüyor. Yılda 500 bin adet otomobil bataryası üretmesinin hedeflendiği Gigafactory drone ile havadan görüntülendi. Fabrikanın büyük bir kısmının tamamlandığı ve çevresindeki yerleşimin arttığı göze çarpıyor.

Yeni Şafak
10:53 - 25/12/2016 Sunday
Güncelleme: 10:54 - 25/12/2016 Sunday
Yeni Şafak

Elektrikli otomobillerin öncüsü olarak tanınan Tesla Motors'un, Panasonic ile birlikte ABD'nin Nevada eyaletinde dünyanın en büyük batarya fabrikasını (Gigafactory) inşa ettiği biliniyor. Tamamlandığı zaman otomobillerden akıllı cihazlara kadar pek çok farklı ürün için bataryanın tasarlanacağı Gigafactory'de artık sona yaklaşıldı.



Havadan çekilen görüntülerde fabrikanın bir hayli büyüdüğü görülüyor. Ayrıca Gigafactory'nin çevresindeki yapılaşmanın ve fabrikanın önüne park eden araç sayısının bir hayli arttığı göze çarpıyor. Yaklaşık 4 ay önce çekilen görüntülerde batarya fabrikasının küçük bir bölümü açılmıştı ve çalışan sayısının oldukça az olduğu ifade ediliyordu.





  • Toplam maliyetinin 5 milyar dolar olacağı öngörülen fabrika sayesinde Tesla, pil maliyetlerinde %30'luk bir azalma bekliyor. 6,500 kişinin çalışacağı Gigafactory'de yılda 500,000 adet otomobil bataryası üretilecek. Tesisin ayrıca bulunduğu eyalet olan Nevada'ya 20 yıl içinde 100 milyar dolar ekonomik katkı sağlaması bekleniyor.







#Tesla Motors
#Gigafactory
#Batarya Fabrikası
7 years ago