|

Tesla Model 3 kaza testinde Volvo’yu solladı

Tesla Motors, resmi Twitter hesabı üzerinden yeni elektrikli otomobili Model 3'e dair video paylaştı. Yayınlanan videoda Tesla Model 3 ile Volvo S60'ın kaza testi performansı karşılaştırılıyor.

Yeni Şafak
16:50 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:54 - 31/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Tesla Model 3, ABD'de 35 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor.
Tesla Model 3, ABD'de 35 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Tesla Motors’un fiyat/performans kralı olarak nitelendirilen yeni otomobili Model 3, seri üretime girdi ve sahiplerine teslim edilmeye başladı. Geçtiğimiz gün düzenlenen etkinlikte üretilen ilk 3 araç sahiplerine teslim edilmişti.

Tesla Model 3’e dair yeni detaylar da ortaya çıkıyor. Tesla Motors’un resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda, aracın güvenlik seviyesi Volvo ile kıyaslandı.



Aracın yanından gelecek darbelere karşı dayanıklılığı ölçmek için yapılan testte, Tesla Model 3’ün aynı segmentteki rakibi Volvo S60’a göre çok daha sağlam durduğu görülüyor. Volvo S60, sürücü tarafından aldığı darbede bir hayli hasar alırken, Tesla Model 3 daha sağlam kalmayı başarıyor.

Geçtiğimiz aylarda Tesla Model X’e yapılan kaza testinde de bu aracın rakiplerine göre bir hayli sağlam kaldığı dikkat çekmişti. Model X, IIHS tarafından en güvenli SUV ödülünü almıştı.

#Tesla Model 3
#Volvo S60
7 yıl önce