|

Tesla’nın ölümlü kazasının detayları belli oldu

Otopilot modunda Tesla Model S kullanan Joshua Brown’ın, yaşadığı trafik kazasında hayatını kaybetmesi büyük ses getirmişti. Kazaya dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. Araç kayıtlarına göre suçlunun sürücü Brown olduğu dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
16:38 - 21/06/2017 Wednesday
Yeni Şafak
Tesla markalı araçların önünde motor olmadığı için aracın önü çabuk dağılabiliyor.
Tesla markalı araçların önünde motor olmadığı için aracın önü çabuk dağılabiliyor.

Günümüzde sürücüsüz otomobil teknolojisine en yakın teknolojiyi Tesla Motors sunuyor. Tesla’nın otomobillerinde kullanılan otopilot özelliği, üzerinde bulunan sensörler ile yarı sürücüsüz otomobil deneyimi sunuyor. Fakat bu teknoloji henüz beta, yani geliştirilme aşamasında olduğundan dolayı sürücülerin kontrolü elden bırakmaması gerekiyor. Tesla da sürücüleri bu konuda uyarıyor.

Fakat bu uyarıya riayet etmeyen bir sürücü bu uğurda canından oldu. Otomobillerle ilgilenen birçok kişinin bileceği üzere geçtiğimiz yıl Tesla Model S kullanan bir sürücü, araç otopilot modundayken kaza yaptı ve yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan bu kazanın detayları da ortaya çıkmaya başladı. Yapılan araştırmalar, sürücü Joshua Brown’ın hatalı olduğunu gösteriyor. Rapora göre Brown, aracın kendisini defalarca uyarmasını rağmen direksiyonu tutmadı ve neticesinde kaza gerçekleşti.

Aracın kayıtlarına bakıldığında, 37 dakikalık sürüş boyunca Brown’ın sadece 25 saniye süresince ellerini direksiyonda tuttuğu ortaya çıktı. Kaza esnasında aracın hızı saatte 74 kilometreydi fakat sürücü araca güvendiği için frene basmadı.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen kazada, yansıma nedeniyle otopilotun kafasının karıştığı ve haliyle kazanın gerçekleştiği belirtilmişti. Tesla Motors, kazanın üstünden 1 yıl geçmesine rağmen otopilot sisteminin geliştirilme aşamasında olduğunu ve sürücülerin tedbirli davranması gerektiği uyarısında bulunuyor.

#Tesla Motors
#Kaza
7 years ago