|

Tesla'nın otomatik pilotu öldürdü!

Tesla Model S sahibi olan bir sürücü otomatik pilot özelliği ile yol alırken kaza yaptı ve hayatını kaybetti. Kazaya, yola ansızın çıkan bir traktörün neden olduğu açıklandı. Sürücü ve otomatik pilotun neden fren yapmadığı ise henüz netlik kazanmadı.

Yeni Şafak
11:35 - 1/07/2016 الجمعة
Güncelleme: 12:06 - 1/07/2016 الجمعة
Yeni Şafak
Otomatik pilot sistemiyle ilerleyen Tesla Model S'in sürücüsü karıştığı kaza sonucu hayatını kaybetti.
Otomatik pilot sistemiyle ilerleyen Tesla Model S'in sürücüsü karıştığı kaza sonucu hayatını kaybetti.

Dünya çapında sürücüsüz otomobil çalışmaları olduğunu biliyoruz. Önceki haberlerimizde başta Google ve Ford olmak üzere birçok firmanın sürücüsüz otomobil için test sürüşü yaptığından bahsetmiştik.





Elektrikli otomobillerin kralı olarak bilinen Tesla Motors ise otomatik pilot özelliği adı altında yarı-sürücüsüz otomobil deneyimi sunuyor. Otomatik pilot sisteminde dinamik hız sabitleme, şerit takip sistemi, şerit değiştirme, çarpışma önleme, tabela tanıma, otomatik park gibi sürücüyü rahatlatacak özellikler bulunuyor.



Tesla Model S ile birlikte gelen bu özellik yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı. Hatta otomatik pilot ile ilerlerken direksiyonun başında uyuyan sürücülere bile şahit olduk.





Lakin geçtiğimiz günlerde bir sürücü, otomatik pilot moduyla ilerlerken kaza yaptığını açıklayınca söz konusu sisteme güven sarsılmıştı. Tesla her ne kadar kazada sistemin değil sürücünün hatalı olduğunu savunsa da, daha olayın izi kapanmadan yeni bir

. Tesla Model S sahibi bir kişi, bölünmüş yolda otomatik pilot ile ilerliyordu. Rapora göre aracın önüne bir anda traktör fırladı. Ne otomatik pilot ne de şoför frene basmadı ve kaza meydana geldi. Kazada Tesla Model S'in sürücüsü hayatını kaybetti. Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) olayla alakalı soruşturma başlattı.



Tesla yetkilileri kazanın, otomatik pilot sisteminin kafasının karışmasından dolayı yaşandığına inanıyor. Zira kazaya sebep olan traktörün rengi beyazdı. Sistem beyaz rengi gökyüzündeki bulutlara benzetmiş ve bu nedenle fren yapmamış olabilir. Ayrıca otomobile göre daha yüksekte bulunan traktörün ön camı gökyüzünü yansıttığı için de sistemin algılayamamış olabileceği konuşuluyor.



Geçtiğimiz haftalarda Tesla CEO'su Elon Musk, otomatik pilotun hayat kurtardığına dair bir video paylaşmıştı.






Bildiğimiz üzere Tesla'nın otomatik pilot özelliği henüz geliştirme aşamasında. Bu özellik hali hazırda Tesla marka otomobillerde opsiyon olarak sunuluyor ancak kullanıcılardan dikkatli olmaları isteniyor.



#Tesla Motors
#Model S
#Otomatik pilot
#Kaza
٪d سنوات قبل