|

THY’den personele sosyal medya yasağı

Türkiye’nin önde gelen hava yolu firması Türk Hava Yolları, yayınladığı bildiri ile tüm personellerinin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlara sınırlama getirdi. Söz konusu düzenleme ile birlikte artık firma çalışanları, üniformalı fotoğraf, video ve benzeri görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaşamayacak.

Yeni Şafak
10:45 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:24 - 14/06/2017 Çarşamba
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu aldığı karar kapsamından pilot ve kabin memurlarının sosyal medya paylaşımlarına kısıtlama getirildi.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu aldığı karar kapsamından pilot ve kabin memurlarının sosyal medya paylaşımlarına kısıtlama getirildi.

Türkiye’nin önde gelen hava yolu firması Türk Hava Yolları, personellerini ilgilendiren yeni bir karara imza attı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu'nun aldığı karar kapsamından pilot ve kabin memurları bunda böyle sosyal medya hesaplarında her fotoğrafı paylaşamayacak.

AirportHaber'ine göre firma personel tarafından çekilen bazı fotoğrafların şirket prestijine, marka değerine ve kurumsal ilkelerine zarar verdiği düşüncesi ile belirli şartlarda sosyal medya hesaplarında fotoğraf paylaşmaları yasaklandı. Ayrıca uçuş firması personellerinin mesai saatleri içerisinde sosyal medya ile uğraşarak işlerini aksatmalarını istemiyor.

İşte THY çalışanlarının artık sosyal medya hesaplarında paylaşamayacakları fotoğraflar;

Üniformalı fotoğraf-video paylaşımı yapılamayacak

Yeni uygulama ile üniformalı paylaşımına da yasak getirildi. Paylaşılan fotoğraflarda, genel ahlak veya güvenlik konusunda bilgilere dikkat edilecek. Bu fotoğraf, video veya bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından art niyetli kullanılabileceği unutulmayacak.

THY resmi sosyal hesaplarından paylaşımlar

Personel THY’nin kurumsal medya hesapları tarafından yayınlanmış haberleri, bilgilendirmeleri, anketleri paylaşabilecek. Sosyal medyada THY hakkında haberlere iyi niyetli olsa da yorum sahipleri ile iletişime geçmemeleri, konuyla ilgili THY birimlerini haberdar etmeleri gerekiyor.

Çalışanlar Türkiye Cumhuriyet'inin kurum ve kuruluşları, devlet büyükleri ve yöneticileri, milli ve manevi değerler, THY tüzel kişiliği, yöneticileri ve çalışanları ile THY iştiraklerinin tüzel kişiliği, yöneticileri ve çalışanları, hakkında eleştiri sınırlarını aşan, kin ve nefret söylemleri içeren, toplumu ayrımcılığa sevk edebilecek, iş barışına zarar verebilecek, etik dışı ve/veya siyasi içerikli ifadeler veya hakaret içeren imalarda bulunamayacak.

Küçümseyici ifadeler yasak

THY ve iştiraklerinin ürün ve hizmetleri hakkında küçümseyici ifadeler kullanmayacak. Dini, etnik, kültürel, siyasi, farklılar gözeterek, bu konular başta olmak üzere cinsellik, terör, spor ile ilgili suç unsuru olan şiddet içeren, ifade özgürlüğünü aşan, küçük düşücü paylaşımlarda bulunamayacaklar.


Ayrıca çalışanlar, THY adına herhangi bir itham ve çalıştıkları kurum adına itham, beyan veya vaatte bulunamayacak. Çalışanlar gizlilik içeren bilgi veya belgeleri sosyal medyadan paylaşamayacak.

#THY
#Sosyal medya
#Personel
#Paylaşım
7 yıl önce