|

Türk KOBİ’ler buluta ısındı

KOBİ’ler yüksek ilk yatırım maliyeti olan donanım yatırımları yerine bulut bilişim üzerinden hizmet almaya daha sıcak bakıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin 1 yıl içinde yatırım planladığı çözümler arasında veri depolama, sanallaştırma, bulut, felaket yönetimi ve yedekleme ilk sıralarda yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:48 - 6/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk KOBİ’ler buluta ısındı
Türk KOBİ’ler buluta ısındı

Araştırma şirketi M2S'nin, Türkiye’deki 400 KOBİ üzerinde yaptığı incelemeye göre, KOBİ’lerin bulut bilişim hizmetlerine olan yargısı hızla olumluya evriliyor. Araştırmaya katılan KOBİ’lerin yüzde 71’i bulut üzerinden herhangi bir çözüm kiralayabileceğini ifade ederken, bu oran 2014'te yalnızca yüzde 30 seviyelerindeydi. Araştırma sonuçlarına göre, KOBİ’lerin yüzde 67’sinin 2017 yılı için ayırdıkları bütçe ise 50 bin TL’nin altında kalıyor. Bununla birlikte şirketlerin yüzde 67,4’ü önümüzdeki 1 yıl içerisinde bilişim teknolojileri (BT) hizmetlerinden olan veri depolama, sanallaştırma, bulut, felaket yönetimi ve yedekleme çözümlerine yatırım yapmayı planlıyor.

BT HİZMETİNDE YERELLİK ÖNDE

Araştırmada ayrıca, KOBİ’lerin yüzde 57’si de BT hizmetlerini yerel şirketlerden almayı tercih ediyor. Bu talebi tetikleyen etkenlerin başında ise Türkçe konuşabilen bir muhatap bulma, kısa sürede ulaşabilme ve her an destek alabilme gibi ihtiyaçlar yatıyor. KOBİ’lere doğru BT altyapısı kurgulanma hizmeti veren Radore Veri Merkezi Genel Müdürü Sadi Abalı, Türkiye’deki KOBİ’lerin düşük bütçelerle en verimli BT hizmetini alabilmenin yolunun bulut çözümlerinden geçtiğini belirtti. Abalı, “Son 3 yıldaki gelişim KOBİ’lerin bulut bilişim kullanımında bilinçlendiği ortaya çıkıyor. Yüksek ilk yatırım maliyetiyle donanım yatırımı yapmak yerine her zaman güncel ve en ileri teknolojiye bulut bilişim ile ulaşmak artık mümkün" dedi.

#KOBİ
#Teknoloji
7 yıl önce