|

Turkcell çift kameralı ekonomik telefonu T80’i tanıttı

Turkcell T serisinin yeni üyesi T80'i tanıttı. Ekonomik fiyatı ve çift kamerasıyla dikkat çeken telefon, ön siparişle satın alanlara bir de hediye getiriyor.

Yeni Şafak
10:06 - 12/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:07 - 12/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
12MP + 2MP çözünürlükte çift kameraya sahip Turkcell T80, fotoğraflarda derinlik efekti sağlıyor.
12MP + 2MP çözünürlükte çift kameraya sahip Turkcell T80, fotoğraflarda derinlik efekti sağlıyor.

GSM operatörü hizmetinin yanı sıra T serisi akıllı telefonlarıyla da bilinen Turkcell, yeni modeli T80’i duyurdu. Turkcell’in bu zamana kadar tasarladığı en üst düzey özelliklere sahip olan telefon, ekonomik fiyatıyla ön plana çıkıyor. Ayrıca ön siparişle satın alanları da bir sürpriz hediye bekliyor.

Son açıklanan rakamlara göre toplamda 2.7 milyon Turkcell T serisi akıllı telefon satmayı başaran şirket, T80 ile bu rakamı biraz daha yukarı çekmeyi hedefliyor.


Siyah ve altın renkleriyle birlikte gelen T80’in en çok dikkat çeken özelliği şüphesiz çift kameraya sahip olması. 12 MP + 2 MP çözünürlükte arka kameraya sahip telefon, fotoğraflara iPhone 7 Plus’ta görmeye alıştığımız derinlik efekti verebiliyor. Kameranın ayrıca üç boyut etkisi ve fotoğrafı çektikten sonra istenilen yere odaklanabilme gibi özellikleri de bulunuyor.

Turkcell T80’in ön yüzünde de 13-megapiksel çözünürlükte bir selfie kamerası bulunuyor. Bu kameranın özellikle düşük ışıkta başarılı performans sunduğu ifade ediliyor. Fakat yine de kameranın üstünde ’13-megapiksel’ ibaresinin yer alması şık durmamış. Zira artık birçok akıllı telefon üreticisi, kamera çözünürlüğü cihazın üzerinde belirtmiyor.


5.2-inç ekran büyüklüğüne sahip Turkcell T80’de Snapdragon 435 yonga seti bulunuyor. Android’in son sürümü 7.1.1 yüklü olarak gelecek olan telefon, 2GB RAM’e sahip. T80’in dahili hafızası 16GB fakat microSD kart ile artırılabiliyor.

T80’in peşin olarak 1299 TL’ye satın alınabiliyor. Tarifeye ek olarak ödeme yönteminde ise 36 ay, 39 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor.


Diğer taraftan Turkcell, lansmanda yeni sanal gerçeklik gözlüğü T-VR’ı da tanıttı. Satış fiyatı 199 TL olarak açıklanan gözlük, Turkcell T80’i ön siparişle satın alanlara hediye olarak verilecek.

#Turkcell
#T80
#Akıllı telefon
7 yıl önce