|

Twitter baştan aşağı değişti

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Twitter'a güncelleme geldi. Web sürümü ve iOS uygulamasının tasarımı baştan aşağı değişen Twitter'da, kalın karakterli başlıklar ve yuvarlak profil resimleri dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
15:59 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 16:05 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Twitter'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 330 milyon olarak açıklanmıştı.
Twitter'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 330 milyon olarak açıklanmıştı.

Dünyaca ünlü mikro blog sitesi Twitter, köklü bir değişime uğradı. Aylık 330 milyon aktif kullanıcısı bulunan Twitter’ın web sitesiyle birlikte iOS mobil uygulaması da yeniden tasarlandı. Twitter’ın ikonları ve yazı karakteri dahil tasarımı baştan aşağı yenilendi.


Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere, profil fotoğrafları artık köşeli bir şekilde değil, daire şeklinde görülüyor. Profili görüntülemek artık ekranın altındaki menüden kaldırıldı. Bunun yerine sol üstteki profil fotoğrafına tıklamak gerekiyor.

Yeni Twitter’da profil adının kalın karakterle yazıldığı göze çarpıyor. Bu da göze daha hoş gelen bir görünüm kazandırmış. Ayrıca trend başlıkların yer aldığı yeni gündem bölümünün de tasarımında değişim görülüyor.


Twitter’da yeni güncellemeyle birlikte ikonlar daha sade bir görünüme kavuştu. Ayrıca uygulama genelinde daha kalın yazılar ve daha yuvarlak tasarımların kullanıldığı göze çarpıyor.


iOS’e gelen yeni güncellemede, Twitter için yapılan değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:
  • - Yeni yan gezinti menüsü profilin, hesaplar, ayarlar ve gizliliğe tek bir yerden kolayca erişmeni sağlar.
  • - Uygulama genelinde daha kalın başlıklar ve daha yuvarlak tasarımlar önemli noktaları belirlemeyi ve bunlara odaklanmayı kolaylaştırır.
  • - Makaleler ve web sitelerine bağlantılar artık daha fazla denetim sunan, oturum açtığın hesaplara erişmeyi kolaylaştıran ve Okuyucu moduna erişim sağlayan Safari uygulama içi görüntüleyicide açılır.
  • - Twitter'ı daha kolay takip ederek konuşmaya katılmayı kolaylaştırmak için simgeleri yenileyerek daha sezgisel bir hale getirdik.
  • - Tweetler artık konuşmaları gerçekleştikleri anda kolayca görebilmen için yanıt, Retweet ve beğeni sayıları ile anında güncellenir.
  • - Erişilebilirlik ayarları artık daha dikkat çekici bir yerde. Ayrıca bazı web sitelerinde okunaklılık ve okunabilirliği iyileştirmek için artırılmış renk zıtlığı ve bağlantıları Okuyucu Görünümü'nde açma gibi yeni ayarlar kullanılabilir.
#Twitter
#iOS
#Güncelleme
7 yıl önce