|

Uber kullanıcılarını takip ediyormuş

Son dönemde sıkıntılı günler yaşayan mobil ulaşım uygulaması Uber, bu kez de kullanıcılarını takip etmekle suçlanıyor. iPhone'lardaki bir açığı değerlendirerek kullanıcıları takip ettiği iddia edilen Uber'den konuyla alakalı flaş bir açıklama geldi.

Yeni Şafak
11:26 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Travis Kalanick tarafından kurulan mobil ulaşım uygulaması Uber, kısa sürede dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başladı.
Travis Kalanick tarafından kurulan mobil ulaşım uygulaması Uber, kısa sürede dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başladı.

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ile restleştikten sonra adı bir türlü skandaldan kurtulamayan Uber, yeni bir suçlamayla karşı karşıya. Taksilere alternatif olarak kurulan, mobil ulaşım uygulaması Uber, bu kez de kullanıcılarını habersiz takip etmekle suçlanıyor.

Bildiğimiz üzere her iPhone'da bir UDID numarası bulunuyor. Bu numara, iPhone'lara özel kimlik numarası olarak biliniyor. İşte Uber'in, iPhone'larda Uber uygulaması silinse dahi UDID üzerinden kullanıcılarını takip ettiği iddia ediliyor.

New York Times'da yer alan bu iddialara Uber'den flaş cevap geldi. Uber'e göre bu işlem, kullanıcıları röntgenlemek veya özel hayatına müdahale etmek için yapılmıyor. Yalnızca Uber ile kullanıcıların eşleşmesini sağlıyor ve güvenliği artırıyor.

Bildiğimiz üzere Uber sistemini kullananların uygulama üzerinde kredi kartı bilgileri de yer alıyor. Telefonun çalınması durumunda kullanıcıların kredi kartı ve özel bilgileri farklı kişilerin eline geçeceği için Uber böyle bir yöntem kullanıyor. Uber, benzer tekniğin şüpheli girişlerde de kullanıldığını ve kullanıcı hesabının bloke edildiğini ifade ediyor.



#Uber
#Apple
#iPhone
7 yıl önce