|

Ulaştırma Bakanı'ndan internet müjdesi

7 Şubat Dünya İnternet Günü programında konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, adil kullanım kotasının kaldırılmasına ilişkin detayları açıkladı. Bakan Arslan, bu uygulamanın mayıs ayından itibaren kademeli olarak kalkacağını açıkladı ve gece kullanılan internetin kotadan düşmeyeceği müjdesini verdi.

Yeni Şafak
14:44 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 14:44 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Adil kullanım kotası, Türkiye'deki internet kullanıcıların en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor.
Adil kullanım kotası, Türkiye'deki internet kullanıcıların en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor.

Türkiye'de internet kullanıcılarının en büyük sıkıntılarının başında adil kullanım kotası geliyor. Bildiğimiz üzere 'limitsiz' söylemiyle yapılan internet kampanyalarının arka planında adil kullanım kotası yer alıyor. Tarifeye göre 50GB, 75GB, 100GB ve üzeri olarak uygulanan bu sistemle, bir ay içinde kotayı doldurduğunuzda internet hızınız otomatik olarak düşüyor. Tarifeniz 50 Mbps hızında olsa bile AKK'yi doldurduğunuz vakit 3 Mbps'e düşüyor.



İşte bu uygulama internet kullanıcıları tarafından sürekli olarak eleştiriliyordu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamayla AKK'nin 2018 sonu itibarıyla kalkacağının müjdesi verilmişti. 7 Şubat Dünya İnternet Günü'nde konuşma yapan Ulaştırma Bakanı, adil kullanım kotasının kalkmasına dair yeni bir müjde daha verdi.






Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, adil kullanım kotasının mayıs ayından itibaren kademeli olarak kaldırılacağını ve 2018 sonu itibarıyla tarihe karışacağını ifade etti. Yaklaşık 2 yıllık süreçte gece kullanılan internet de kotadan düşmeyecek.



Bakan Arslan'ın konuşmasından konu başlıkları şu şekilde:



  • > İnternetin yeni bir kültürel mekan, özgürlük alanı ve ekonomik pazar olması; küresel değerlerin, alışkanlıkların değişmesini de sağladı.
  • > Gerçek hayatta yapılmaması gerekenlerin, internet ortamında da yapılmaması gerekmektedir.
  • > Ülkemizde, Güvenli İnternet uygulamasını 2010 yılında başlattık.
  • > Başkasının izinden giden değil yol açan olmalıyız ve bu nihai hedefe giden yolu, bilmemiz gerekli.
  • > İnternet, bir 'araç' olmaktan çıktı, 'yeni bir yaşam tarzı' haline geldi. Küresel değerlerin değişmesini sağladı.
  • > Adil kota Mayıs ayından itibaren kademeli olarak, 2018 sonu itibarıyla tamamen kaldırılacak, gece kullanılan internet de kotadan düşmeyecek.

#İnternet
#Adil Kullanım Kotası
7 yıl önce