|

Uzun süreli videoya Facebook teşviki

Ünlü sosyal paylaşım platformu Facebook, kısa süreli videoları geride bırakmayı planlıyor. Yayınlanan videolarda 20 saniyede bir reklam vermeyi hedefleyen platform, yayınlayacağı reklamlar için video meraklılarını uzun süreli video çekmeye teşvik edecek.

Yeni Şafak
14:03 - 30/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:09 - 30/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

İnternette yayınlanan kısa videolar, insanların keyifli vakit geçirmesine neden oluyor. Uzun süreli videoları sıkıcı bulan internet kullanıcıları genel olarak kısa süreli videolara yöneliyor. Fakat içeriği güzel hazırlanmış uzun videolarda izlenme bakımından kısa süreli videolara göre daha yüksek izlenme rakamlarına ulaşıyor ve izleyenleri dakikalarca ekrana kilitleyebiliyor.



Facebook bu uzun süreli videoları değerlendirmek için, kaliteli ve uzun süreli videoları ödüllendirmeye hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi Facebook videolara her 20 saniyede bir reklam getireceğini belirtmişti. Bu uygulamayı hayata geçirebilmesi için uzun videolara ihtiyaç duyuyor. Bu videolar içinde video meraklılarını teşvik etmeye hazırlanıyor.




Ayrıca bu sistem sayesine kullanıcılar izledikleri videolarda ne kadar kaldıkları ve yüzde kaçlık bölümünü izledikleri tespit edilecek. Facebook'un haber akışı da buna göre belirlenecek. Yani Facebook teşvik ile birlikte video meraklılarını uzun videolara yönlendirerek kısa videoların üzerine taşıyacak. Bununla birlikte platformda paylaşılan reklam gösterim oranlarında da değişikliğe gidilecek.



Söz konusu teşvik ile beraber bu sisteme kısa süre içerisinde geçilmesi planlanıyor. Uygulamanın önümüzdeki haftalarda kademeli olarak uygulanacağı ifade ediliyor.





#Facebook
#Uzun süreli video
#Reklam
#Kısa süreli video
7 yıl önce