|

Vize başvurusunda sosyal medya bilgileri istenecek

Amerika Birleşik Devletleri’ne Başkan olduktan sonra birçok skandal karara imza atan Donald Trump, bir yenisine daha imza attı. Artık ABD’yi ziyaret için vize başvurusunda bulunan kişilerden son 5 yıla ait sosyal medya hesap bilgileri istenecek.

Yeni Şafak ve
13:36 - 3/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:45 - 3/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump’ın onayladığı yeni yaşaya göre vize başvurusunda bulunan kişilerden son beş yıla ait sosyal medya hesap dökümü istenecek.
Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump’ın onayladığı yeni yaşaya göre vize başvurusunda bulunan kişilerden son beş yıla ait sosyal medya hesap dökümü istenecek.

Donald Trump’ın Amerika Birleşik Devletleri’ne başkan olmasının ardında alınan enteresan kararlara her geçen gün bir yeni daha ekledi.

Bildiğiniz gibi daha öncesinde Meksika ile ABD arasına örmeyi planladığı duvar, terör korkusu ile 6 müslüman ülkenin vatandaşlarına ABD’ye giriş yasağı, ve uçaklarda uygulanan elektronik cihaz yasağı gibi birçok enteresan yasakla Trump dünyanın gündemine oturmayı başarmıştı.

Şimdi ise 23 Mayıs 2017’de ABD Bütçe ve Yönetim Dairesi tarafından onay alan yeni yasaya göre ABD ziyareti için vize başvurusunda bulunan kişilerden Facebook, Twitter ve LinkedIn gibi son 5 yıla ait sosyal medya hesap bilgileri ve 15 yıllık kişisel bilgileri talep edilecek.

Güvenlik araştırmalarını sıkılaştırma politikası adı altında düzenlenen bu uygulamaya, uzmanlar tarafından büyük tepki yağdı. Bu uygulama nedeni ile vize sürelerinin uzayacağına değinen uzmanlar, Amerika’ya gelmek isteyen kişilerin hevesinin de kıracağının altını çizdi. Ayrıca söz konusu uygulama yüzünden ABD’de çalışmak isteyen başarılı beyinlerin de önünün kapatıldığı ifade edildi.

#Donald Trump
#Vize
#Sosyal medya
7 yıl önce