|

Volkswagen emisyon skandalını 2 yıl garantiyle çözecek

Son 2 yıldır adı emisyon skandalıyla anılan Volkswagen, Avrupa'daki mağdurlar için tazminat ödemenin farklı bir yöntemini buldu. Şirket, aracı emisyon skandalına dahil edilen kullanıcılar için 2 yıl ek garanti teklif edecek.

Yeni Şafak
13:13 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:14 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Volkswagen'in emisyon skandalı Eylül 2015'te ABD'de ortaya çıkmıştı.
Volkswagen'in emisyon skandalı Eylül 2015'te ABD'de ortaya çıkmıştı.

Alman otomotiv devi Volkswagen, son 2 yıldır emisyon skandalıyla uğraşıyor. Bildiğimiz üzere yaklaşık 2 yıl önce ABD’de çıkan emisyon skandalı nedeniyle şirketin itibarı dünya çapında sarsılmış, değer kaybı yaşanmış ve neticesinde CEO istifa etmişti.

Yapılan incelemeler sonucu VW’nin kullandığı bir yazılımın, emisyon değerlerini olması gerektiğinden düşük gösterdiği kanısına varılmış ve şirkete ABD’de 25 milyar dolar tazminat cezası kesilmişti.


Volkswagen, ABD’deki skandal için anlaşmaya vardı fakat Avrupa’daki araçlar ve mağdurlar için bir karar almadı. Reuters’a göre Volkswagen, Avrupa’daki kullanıcılar için 2 yıl ek garantiyle bunu çözmeyi planlıyor. Yani emisyon mağduru VW kullanıcılarına 2 yıl ek garanti verilecek fakat para ödenmeyecek. Avrupa Komisyonu sözcüsüne göre de gündemde henüz maddi tazminat ödenmesi yok.

Şirket yetkilileri, geçtiğimiz dönemde yaptıkları açıklamada ABD ile Avrupa’nın mevzuatının farklı olduğunu ve Avrupa’da kanunları çiğnemediği için telafiye gerek olmadığını belirtmişlerdi. Volkswagen CEO'su Matthias Muller’a göre 2 yıl garanti uzatma konusunda anlaşma sağlandı. Şirketin Tüketici İşleri Sorumlusu Vera Jourova ise henüz o aşamaya gelinmediğini ifade ediyor.

#Volkswagen
#Emisyon skandalı
7 yıl önce