|

Volkswagen’den Tesla’ya Gigafactory göndermesi

Alman otomotiv devlerinden Volkswagen'in Ar-Ge sorumlusu Ulrich Eichhorn, şirketin 2025'e kadar 30 adet elektrikli otomobil modeli üretmeyi hedeflerini açıkladı. Eichhorn'a göre elektrikli otomobil üretiminde en büyük sorun, aracı üretmekten ziyade batarya kıtlığıyla mücadele edebilmek.

Yeni Şafak
16:14 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:23 - 13/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Tesla'nın Panasonic'le ortak kurduğu batarya fabrikası Gigafactory, her türlü batarya üretimi ve geliştirilmesi amacıyla faaliyete geçti.
Tesla'nın Panasonic'le ortak kurduğu batarya fabrikası Gigafactory, her türlü batarya üretimi ve geliştirilmesi amacıyla faaliyete geçti.

Günümüzde otomotiv devlerinin elektrikli otomobil üzerinde çalışmalar yaptığını biliyoruz. Gerek dünya üzerindeki petrol rezervlerinin tükeniyor olması, gerekse de AB’nin katı emisyon kurallarını göz önünde bulunduran şirketler, temiz enerji olan yenilenebilir enerjiye geçiş yapıyor. Burada da karşımıza en mantıklı çözüm olarak elektrikli otomobil çıkıyor.

Elektrikli otomobil üretimi girişiminde bulunan şirketler arasında Alman otomotiv devi Volkswagen de bulunuyor. Fakat şirketin Ar-Ge sorumlusu Ulrich Eichhorn, çok farklı bir noktaya dikkat çekti. Eichhorn, elektrikli otomobil üretiminden ziyade batarya fabrikası üretimine ağırlık verilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Ar-Ge sorumlusu 2025’e kadar 40 adet Gigafactory kurulması gerektiğine dikkat çekti. Eichhorn, Volkswagen’in 2025 yılına kadar 200GWh üretim kapasitesine ulaşması gerektiğini ifade etti. Zira şirket o yıla kadar 30 adet elektrikli otomobil üretmeyi ve yılda 2-3 milyon adet elektrikli otomobil satmayı hedefliyor.

Diğer üreticiler de hesaba katıldığında, dünya çapında 1.5TWh’lık kapasiteye sahip batarya üretim tesisinin olması gerektiği ifade ediliyor. Bildiğimiz üzere Tesla Motors’un Panasonic’le işbirliği içinde Nevada eyaletinde kurduğu batarya fabrikası Gigafactory, 35KWh üretim kapasitesine sahip. Bu açıdan düşünüldüğünde Ulrich Eichhorn, 8 yıl içinde 40 adet Gigafactory’nin daha kurulması gerektiğini düşünüyor.


#Volkswagen
#Tesla
#Gigafactory
#Elektrikli otomobil
7 yıl önce