|

Volkswagen'in 1400 dava ile başı belada

Alman otomotiv devi Volkswagen'in emisyon skandalı ile başı gittikçe belaya girmeye başladı. Yüksek miktarda tazminat ödemeyi kabul eden firmanın ödeyeceği miktar, bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Bireysel yatırımcılar tarafından açılmış 1400 dava ile uğraşan Volkswagen'e açılan davalar haricinde de ekstra birçok kişinin daha dava açması bekleniyor.

Yeni Şafak
16:09 - 6/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:33 - 6/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bireysel girişimciler tarafından açılan 1400 dava haricinde yeni davaların açılması bekleniyor.
Bireysel girişimciler tarafından açılan 1400 dava haricinde yeni davaların açılması bekleniyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen, araçlarında emisyon değerlerinde oynama yaparak otomobil sektörünün gündemini oturmuştu. Emisyon değerlerini olduğundan düşük göstererek araçlarını piyasaya süren firma, durumun anlaşılması ile birlikte söz konusu skandal durumu kabul etti.



Suçunu kabul eden firma olayın anlaşılması ile birlikte araçlarını geri çağırdı ve 10 üst düzey yöneticisinin işine son verdi. Durumu telefi etmek için uğraşan firma belli miktarda tazminatları ödemeyi de kabul etti. Fakat bu skandal durumdan ucuz kurtulamadı. Galiba kurtulamayacak gibide görünüyor.



Braunschweig Eyalet Mahkemesi tarafından yapılan açıklmaya göre, çoğunluğu bireysel yatırımcılar tarafından açılmış 1400 dava ile uğraşan Volkswagen, bu davalar sonucunda da 8.2 milyar euro gibi ciddi bir rakamı ödemek zorunda kalabilir.



Zaten firma ararlar ve tazminatlar için 6,5 milyar euroluk bütçe ayırıldığı açıklanmıştı. Ayrıca Amerika'daki emisyon skandalına karışmış araçlarının tamir masrafları ve araç sahiplerine verilecek tazminatlar için 15 milyar dolar, çevre iyileştirmeleri için 2,7 milyar dolar ve "sıfır emisyon teknolojisi" için de 2 milyar dolar ücretlerini ödemeyi kabul etmişti.



Lakin Volkswagen'e açılan 1400 davanın sonuçlar firma suçlu olduğundan ötürü aleyhine sonuçlanacağı aşikar. Bu durum göz önüne alındığında firma adına açılan davalar eşkal uyandıracağından otomotiv devine açılacak davaların sayısının her geçen gün artması bekleniyor.












#Volkswagen
#Emisyon
#Dava
7 yıl önce