|

Volvo ailelere otonom araç verecek

Volvo, otonom teknolojisini geliştirebilmek için yeni bir uygulamaya geçiş yapıyor. Söz konusu uygulama ile firmanın ürettiği sürücüsüz araçları artık aileler test edebilecek. Bu test ile firma, hem sürücüsüz araç teknolojisini geliştirecek hem de kolay kullanım için fikir sahibi olacak.

Yeni Şafak
11:43 - 10/01/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 13:02 - 10/01/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak

Sürücüsüz araç teknolojisine büyük yatırım yapan otomotiv devleri, ürettikleri otonom araçları test etmeye başladı. Yaptıkları testlerin sonucunda başarılı sonuçlar alan firmalar, trafikte çıkan aksaklıkları göz önünde bulundurarak otonom teknolojilerini güncellemeye devam ediyor. Hal böyle olunca firmaların mühendisleri, her şartı değerlendirmeye alıp otonom teknolojisine son hali vermeye çalışıyorlar.



Fakat bu güne kadar otonom teknolojisini geliştiren otomotiv firmaları, tüm sistemi mühendislerin gözünden ve analizlerinden yola çıkarak tasarladı. Volvo ise bu uygulamaya ek olarak mühendislerden ziyade otonom araçları ailelerin test etmesine karar verdi. Bu karar ile Volvo İsveç'te sıradan kullanıcılara yani ailelere otonom araçları test ettirecek. Firma İsviçre'de ilk aile aracını ulaştırdı. Buna ek olarak ailelerin kullanımı için tam 100 otonom aracıda ayırdı.



Volvo ilerleyen zamanlarda söz konusu araçları kullanacak 100 aileyi seçecek ve araçları seçikleri ailelere ulaştıracak böylece mühendislerden ziyade sıradan insanlarının karşılaştığı problemleri de tespit ederek otonom teknolojisini geliştirecek ve daha kolay kullanım için fikir sahibi olmuş olacakç.



Volvo'nun uyguladığı bu yöntemi diğer otomotiv firmalarının da uygulaması bekleniyor. Zira ilerleyen yıllarda binlerce aile artık otonom teknolojisine sahip araç kullanmaya başlayacak. Bu durum düşünüldüğünde aileler tarafından yapılacak testler, kullanıcılar açısından da olumlu olması ön görülüyor.









#Volvo
#Otonom araç
#Sürücüsüz araç
٪d سنوات قبل