|

WhatsApp’ın yeni dolandırıcısına dikkat

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp’ın kullanıcıları, dolandırıcı tehlikesi altında. “Aboneliğinizin süresi doldu...” şeklindeki mesajlarla kullanıcıların cebindeki parayı hedef alan dolandırıcılar, ayrıca kişisel bilgileri de çalmayı planlıyor.

Yeni Şafak ve
16:57 - 5/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:59 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Dolandırıcılar, WhatsApp'ı ücretsiz hale getirin şeklindeki mesajlar ile kullanıcıları dolandırmayı hedefliyor.
Dolandırıcılar, WhatsApp'ı ücretsiz hale getirin şeklindeki mesajlar ile kullanıcıları dolandırmayı hedefliyor.

Dünya çapımda SMS’in yerini alan popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni bir dolandırıcılığın hedefi oldu.

Bildiğiniz gibi daha öncesinde WhatsApp, bir yıl boyunca ücretsiz kullanılıyor ve bir yılın sonunda küçük bir ücret karşılığında kullanımı bir yıl kadar daha uzatabiliyordu. Ünlü platformu, sosyal medya devi Facebook satın aldıktan sonrai se tamamen ücretsiz oldu.

Zira dolandırıcılar söz konusu kullanım durumunu öğrenemeyen kişileri dolandırmak için kolları sıvadı ve ömür boyu ücretsiz kullanım için link ekli SMS’ler yollayarak kimi kullanıcıların mesaj ve kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalıştı. Kimi kullanıcıları ise yolladıkları linke çekerek ödeme yapmaları sağlandı.

Şimdi ise WhatsApp’ta “Abonoliğinizin süresi doldu…” şeklinde gönderilen SMS dolandırıcılığı yeniden hortladığı ifade ediliyor.


"Abonelik süreniz dolmuştur. Hesabınızı ömür boyu kullanım adına doğrulamak için 0.99 Pound ödemeyi linke tıklayarak yapabilirsiniz."

Belirtilene göre dolandırıcılar yukarıda görüldüğü üzere WhatsApp kullanıcılarına link içeren bir mesaj atıyor ve durumdan haberi olmayan WhatsApp kullanıcılarını ağına düşürmeyi hedefliyor. Ayrıca mesajla gelen linke tıklamak mali tehlike yaratmanın yanı sıra kişisel bilgilerinizi ele geçirebilmesine olanak tanıyabileceği de ifade ediliyor. Çünkü WhatsApp’ın kullanıcılarına sunduğu şifreleme özelliğini aşmak kolay değil. O yüzden dolandırıcılarda yukarıda belirtilen yöntemleri kullanarak insanların kişisel verilerini ele geçirmeye çalışıyor.

Siz şayet haberde belirtilen türden bir mesaj alıyorsanız kesinlikle gönderilen linke tıklamayın. Gönderilen mesajı anında silerek imha edin. Şunu da belirtelim ki WhatsApp ömür boyu ücretsiz bir şekilde kullanıcılarının kullanımına sunuluyor.

#WhatsApp
#Dolandırıcı
#Mesaj
#SMS
7 yıl önce