|

WhatsApp'ta erişim sorunu yaşandı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta dünya çapında bağlantı sorunu yaşandı. Milyonlarca insanın WhatsApp'a erişim sağlayamamasıyla sosyal medya üzerinden şikayet mesajları yağmaya başladı. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan da bağlantı sorunuyla ilgili açıklama yaptı.

Yeni Şafak
11:50 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 12:23 - 3/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
WhatsApp'ta sabah saatlerince başlayan erişim sıkıntısı nedeniyle kullanıcıların yüzde 60'ı uygulamaya giriş yapamadı.
WhatsApp'ta sabah saatlerince başlayan erişim sıkıntısı nedeniyle kullanıcıların yüzde 60'ı uygulamaya giriş yapamadı.

Dünyaca ünlü popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ta bir süre erişim sıkıntısı yaşandı.

Kullanıcılar bu sorununu popüler mikroblog sitesi olan Twitter'dan dile getirdi. Sorunun dünya çapında olduğu ve milyonlarca insanın bağlantı sorunu yaşadığı ifade edildi.

Yüzde 60 bağlanamadı!

Dünya genelinde ise problemler Türkiye saatiyle 10:00 sularında başladı. İngiltere ve Avrupa'nın büyük bölümünde görülen sıkıntının büyüklüğü DownDetector adlı sitenin verileriyle görülebiliyor. Buna göre, kullanıcıların yüzde 60'ı hizmete erişemedi, yüzde 25'i mesaj almakta sıkıntı çekerken, yüzde 14'i giriş yapamadı.

BTK Başkanı açıkladı!

Konuyla alakalı BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan da bir tweet atarak açıklamada bulundu. Sayan 'Whatsapp servislerinde ülkemiz dahil global bir hizmet kesintisi raporlanmıştır. USOM ekipleri 7/24 kesintiyi takip etmektedir' ifadelerini kullandı.


Hata düzeldi!

Hatanın düzelmesinin ardından yine BTK Başkanı'ndan yeni bir açıklama geldi. Başkan Sayan, global sorunun 45 dakikalık kesinti sonrası düzeldiğini ve hizmetin devam ettiğini duyurdu.




1 milyardan fazla kullanıcısı var!

Whatsapp 180'den fazla ülkede 1 milyardan fazla kişi kullanıyor.

WhatsApp, yaklaşık 10 yıl önce Yahoo'da toplam 20 yıl geçiren Jan Koum ve Brian Acton tarafından kuruldu. WhatsApp 2014'te 19 milyar dolar karşılığında Facebook'a katıldı, ama tüm dünyada hızlı ve güvenilir bir şekilde çalışan bir mesajlaşma hizmetini geliştirme amacına odaklanmak için ayrı bir uygulama olarak çalışmaya devam ediyor.

#WhatsApp
#Erişim
6 yıl önce